Strategia „carne de tun” pentru Putin depopulează Rusia. Se anunță o nouă „operațiune specială”
Rusia anunță o nouă „operațiune specială” pentru a aborda criza demografică acută cu care se confruntă țara care trimite soldați la război pe post de „carne de tun” pentru a satisface ambțiile imperiale ale lui Putin.
Albert Bakhtizin, directorul Institutului Central de Economie și Matematică din Rusia (CEMI), a declarat într-un interviu acordat agenției Interfax pe 31 august că țara se confruntă cu un declin demografic alarmant, care necesită măsuri urgente, transmite Newsweek.ro.
Bakhtizin a subliniat că Rusia pierde anual între 500.000 și 600.000 de persoane, o situație pe care o descrie ca fiind o „amenințare la adresa securității naționale”.
Potrivit acestuia, această scădere rapidă a populației pune în pericol dezvoltarea economică și capacitatea țării de a menține ratele de creștere necesare pentru economiile sale.
Directorul CEMI a recunoscut că problema nu poate fi rezolvată ușor și a propus implementarea unei „operațiuni demografice speciale” (ODS) pentru a răspunde acestei crize.
În mod semnificativ, Bakhtizin nu a menționat impactul războiului cu Ucraina asupra declinului populației, deși este bine cunoscut că conflictul contribuie la pierderile zilnice de vieți și răniți.
Forțele ucrainene susțin că de la începutul invaziei în Ucraina, Rusia a pierdut peste 500.000 de soldați, foarte mulți dintre aceștia fiind tineri, slab instruiți, mulți dintre ei fiind recruți fără niciun fel de experiență militară.
În loc să oprească agresiunea militară, Bakhtizin a sugerat măsuri pentru „corectarea atitudinilor reproductive” și pentru creșterea ratei natalității în Rusia cu 40-50%.
Aceste propuneri vin într-un context în care Rusia continuă să își piardă populația într-un ritm mediu de o mie de persoane pe zi, inclusiv victimele conflictului actual.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România