Stoianoglo, afirmații halucinante despre cei care s-ar face vinovați de CUMPĂRAREA voturilor de către gruparea Șor: „Putem să dăm vina pe Șor, însă, de fapt, guvernarea e responsabilă”


Candidatul susținut de fugarii Ilan Șor și Veaceslav Platon în turul II al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, a evitat să condamne deschis cumpărarea voturilor de către „gruparea Șor”, însă a dat vina pe Maia Sandu și actuala guvernare pentru apariția acestui fenomen.
Stoianoglo se jură că el, dar și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu ar fi cumpărat voturi.
„Nu am cumpărat voturi niciodată. Dar dacă și acest fenomen are loc putem să dăm vina pe Șor, însă, de fapt, guvernarea e responsabilă pentru că a permis asta”, a spus Stoianoglo într-un live pe rețelele de socializare.
CITIȚI și DEMONSTRAT // Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de rețeaua condamnatului fugar Ilan Șor, care acționează la comanda Kremlinului
Totodată, Stoianoglo pune la îndoială amploarea acestui fenomen.
„În primul rând, niciodată nu am cumpărat voturi. Nici la aceste alegeri. Dar aș vrea pe toți să-i invit să plecăm de la declarațiile politice. Nu fiecare om e corupt. Aceste declarații sunt periculoase pentru societatea noastră. Sarcina de a detecta votul cumpărat este în sarcina organelor de anchetă. Doar ele pot face astfel de declarații. Și nu e nevoie doar de declarații, dar de prevenire. Dacă și aceste acțiuni au loc, atunci e doar din vina guvernării PAS, care a permis cumpărarea de voturi. Putem să-l învinovățim pe Șor, dar guvernarea e de vină, pentru că ea are o atitudine selectivă. Când nu îi este comod, nu acordă atenție la asta, când îi e comod - acordă atenție. Și dacă o să piardă alegerile, vor zice că e vinovat doar Stoianoglo sau PSRM”, a mai spus candidatul socialiștilor la funcția de președinte.
Amintim că Maia Sandu a declarat imediat după primul tur de scrutin că gruparea criminală Șor, afiliată Kremlinului, ar fi avut ținta să cumpere 300 de mii de voturi, pentru a compromite rezultatele prezidențialelor și referendumul privind aderarea R. Moldova la UE. În același timp, Poliția a constat că aproape 39 de milioane de dolari au fost cheltuiți în ultimele două luni de „gruparea Șor” pentru a corupe alegătorii din R. Moldova. Actualmente, oamenii legii investighează mii de cazuri de cumpărare a voturilor și au aplicat deja amenzi în valoare de aproape 2 000 000 de lei.











































































