Știați că... R. Moldova are 63 de rezervații naturale: Care sunt cele mai cunoscute și ce rol au acestea
R. Moldova are, potrivit Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat, 63 de rezervații naturale.
Cele mai cunoscute arii naturale protejate din Republica Moldova sunt Parcul Național „Orhei”, Parcul Național „Nistrul de Jos”, Rezervațiile Naturale „Pădurea Domnească”, „Iagorlâc”, „Codrii”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului” etc.
Potrivit Oficiului Național al Turismului, aceste spații sunt dedicate păstrării și restabilirii naturii pentru a menține echilibrul ecologic.
CITIȚI și FOTO // Zimbrăria din „Pădurea Domnească”, în topul atracțiilor turistice din R. Moldova! Câți zimbri există în R. Moldova: Cel mai tânăr are doi ani, iar cel mai bătrân a pierit iarna trecută
Rezervațiile și parcurile naturale joacă un rol esențial în conservarea biodiversității și menținerea echilibrului ecologic, protecția ecosistemelor terestre și acvatice, incluzând lacuri, cursuri de apă și zone umede, crearea oportunităților pentru cercetare științifică, educație ecologică și ecoturism, precum și în protejarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.
„Fiecare dintre noi poate contribui la protecția acestor zone prețioase prin adoptarea unui comportament responsabil în natură, susținerea inițiativelor de conservare și promovarea educației ecologice”, este îndemnul Oficiului Național al Turismului din R. Moldova.
Oficial din Guvernul României: Autostrada Unirii, gata până în 2030 „pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, dar și de București, traversând munții Carpați”
Transferurile necesare pentru plata salariilor cadrelor didactice, efectuate începând cu 20 ianuarie: 816,5 milioane de lei, dintre care 215,5 milioane de lei pentru profesorii din Chișinău
„Energocom” a găsit energie electrică pentru a asigura consumul de marți pe malul drept al Nistrului: Cu 3% mai mult decât astăzi