Israel caută muncitori calificați din R. Moldova în domeniul construcțiilor
Agentia Nationala pentru Ocuparea Forței de muncă selectează, prin intermediul agențiilor teritorale, muncitorii calificați, doritori să lucreze în Israel. În baza unui acord, urmează să fie selectați 1 000 de muncitori moldoveni, specialişti în construcţii.
Pe şantierele din Israel sunt solicitaţi specialişti care lucrează cu cofraj de construcţie industrializată, cofraj din lemn, armaturieri (îndoirea fierului, sudarea oțelului), placatori cu experienţă în acoperirea podelelor și pereților cu faianță, tencuitori. Cu excepţia tencuitorilor, muncitorilor solicitaţi la celelalte poziţii li se cere obligatoriu cunoaşterea citirii planurilor de construcţii.
Candidaţii pot aplica la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de la locul de reședință sau trai, prezentând o cerere de aplicare, copia paginii din paşaportul internaţional cu datele personale etc. Cei care vor corespunde condiţiilor preliminare, vor trece examinări/interviuri profesionale pentru a determina calificarea lor.
Testarea profesională va fi efectuată de reprezentaţii agenţiilor de angajare din Israel (Autoritatea pentru Populaţie şi Imigrare din cadrul Ministerului de Interne – PIBA).
Întreaga procedură de aplicare şi selectare este gratuită. Singurele cheltuieli pe care le vor suporta candidaţii deja selectaţi sunt cele pentru examinarea medicală, cazierul juridic, precum şi costul biletului de avion spre şi din Israel.
Un număr de 214 cetățeni ai R. Moldova care au întrunit condițiile prevăzute în Acordul menționat și au parcurs etapele de organizare a angajării în Israel au plecat deja, la finele anului 2013, și în prezent activează pe teritoriul Statului Israel în baza unui contract individual de muncă.
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană