Stațiunea pentru care străinii invidiază România. Turiștii vorbesc de „un miracol trăit aici”
Turismul balnear cuprinde o serie largă de servicii, începând de la turismul medical și terminând cu turismul de wellness și spa. Viața urbană, pe alocuri sedentară, ne determină să găsim soluții pentru redobândirea vitalității. Locul ideal este România, care dispune de un potențial nebănuit grație apelor minerale și termominerale terapeutice, a nămolurilor, turbe sau a gazelor mofetice.
În România se găsesc nenumărate stațiuni balneare și centre de sănătate tradiționale, în care veți găsi condițiile ideale pentru a vă menține și a vă îmbunătăți starea de bine.
O astfel de stațiune înflorește din 2020 și este o adevărată atracție pentru turiști.
Dacă în trecut românii obișnuiau să se ferească de astfel de locuri, în ultimii ani s-a întâmplat contrariul. Tot mai multe persoane își fac rezervări în aceste stațiuni balneare, fiind atrași de ofertele turistice dar și de beneficiile tratamentelor termale.
Sovata a reînviat și toată lumea admite că acum este un adevărat spa european.
Cineva povestește că venea la Sovata cu un baston și că după câteva tratamente a ajuns să conducă o mașină și să poată face sport. O minune? Probabil, însă un miracol al tratamentelor cu apă termală de la Sovata, scrie Gândul.
Sovata, o stațiune elegantă aflată la poalele Munților Gurghiu, este împrejmuită de dealuri împădurite și împânzită de lacuri sărate.
În prezent, este o destinație de vis pentru turiști și satisface cele mai exigente gusturi.
Având hoteluri renovate și străzi recent asfaltate, la Sovata se trăiește verde și se respiră sănătate, iar aerul intens ionizat este medicament pentru oricine vine aici.
,,Ceea ce s-a întâmplat aici, în Sovata, în jurul lacului, este fantastic. Nu în jurul lacului, toată pădurea, totul este frumos! Foarte bine amenajat. Împrejurimile frumoase, multele posibilități de agrement, excursiile, dau un farmec aparte stațiunii”, spune un turist care a venit la Sovata pentru a petrece câteva zile frumoase.
Primarul Fulop Laszlo afirmă: „Apa sărată de la Lacul Ursu este foarte benefică pentru tratamente reumatologice, boli dermatologice, printre ele si psoriazis – sunt rezultate foarte foarte bune, dar se foloseşte nămolul sacropelic şi apa sărată pentru tratamente de fertilitate”.
Copii după manuscrisele lui Mihai Eminescu, expuse în Parlamentul de la Chișinău
Explozia de pe Albișoara: Inspectorii de patrulare au demarat verificarea tuturor vehiculelor care se alimentează cu gaze
OPORTUNITATE pentru funcționarii publici din R. Moldova: Instruiri și vizite de studiu pentru a prelua experiența statelor europene pentru transformarea serviciului public din Republica Moldova