SPARANGHEL la tigaie cu usturoi și lămâie


Mereu am vrut să încerc sparanghelul. Vedeam la televizor diverse retete, dar nu m-am încumetat să îl și gătesc. Până azi. Este atât de simplu de gătit, de gustos, usor crocant și totuși moale, savuros. O să incerc categoric și alte retete cu sparanghel, aceasta este doar prima.
Timp de preparare:
• aproximativ 10 min
Cantitate: 4 porții
Ingrediente:
• sparanghel – o caserolă
• o lingură de unt
• două linguri de ulei
• 2 cătei de usturoi (sau mai mulți dacă doriți mai condimentat)
• o lămâie
• sare
Mod de preparare:
Înainte de preparare, se spală sub jetul de apă. Atenţie însă, niciodată sparanghelul nu se înmoaie în apă. Capetele lemnoase se îndepărtează, dar nu se aruncă, ele putând fi utilizate ca ingrediente pentru delicioase supe de sparanghel.
Se fierbe în apa în care s-a adaugat putină sare. Se lasă la fiert aproximativ 5 minute, la foc mare. (Se poate utiliza și sparanghelul congelat, fierbându-se însă la jumătate din timpul menționat pe pachet). Nu îl lăsați mult la fiert, trebuie să fie al dente, altfel îsi pierde din proprietăți.
Se scurge și se spală cu apă foarte rece, pentru a-și păstra culoarea verde.
Într-o tigaie se pun la încins o lingură de unt și două de ulei (poate fi și de măsline). Se adaugă usturoi pisat, după gust.
Peste usturoi se pune sparanghelul fiert și bine scurs în prealabil, săltându-l, miscându-l continuu, în amestecul de unt cu ulei, 1-2 minute. Se serveste cu zeamă de lămâie deasupra. Poate fi utilizat ca și garnitură pentru fripturi sau rulade cu carne.
Poftă bună !
Sursa: retete-cochete.ro













































































