Șor e DISPERAT că nu mai poate opri R. Moldova din drumul către UE și CORUPE deschis alegătorii. Fugarul condamnat la 15 ani de închisoare ademenește moldovenii cu câte 500 de lei, pentru ca să voteze împotriva aderării la UE
Oligarhul prorus Ilan Șor promite deschis plata a 500 de lei alegătorilor care votează „nu” la referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.
Condamnat la 15 ani de închisoare în R. Moldova și aflat la Moscova, Ilan Șor a lansat o campanie de influențare a referendumului prin intermediul unui chat-bot pe Telegram, unde fiecare persoană înregistrată va primi „sarcini”.
Potrivit lui Şor, chat-botul „a reunit deja peste 800 000 de patrioţi din întreaga ţară”.
,,Vreau să angajez oameni, ambasadori ai lui Ilan Şor, în problema referendumului. Pentru asta trebuie să vă înregistraţi în chat-botul nostru. După aceasta să urmaţi cu stricteţe sarcinile pe care le veţi primi prin intermediul acestui chat-bot. Este important să convingeţi cât mai mulţi oameni din secţia voastră de votare. Vă vom oferi toate argumentele necesare. În primul rând, după înregistrare veţi primi 500 de lei moldovenești în contul vostru pe care îl vom deschide imediat după înregistrare. Pe parcursul a trei săptămâni veţi primi sarcini. Fiecare sarcină va fi plătită. Veţi primi plata a doua zi după îndeplinirea sarcinii. În cazul în care aţi lucrat bine şi în secţia voastră de votare majoritatea oamenilor au votat „împotrivă”, bonusul pe care îl veţi primi personal de la mine, pe cardul vostru, va fi de 5 000 de lei moldovenești", a afirmat Şor pe Telegram.
Pe lângă cei 500 de lei la înregistrare, echipa lui Șor promite ,,2 000 de lei pentru îndeplinirea sarcinilor minime” și „5 000 de lei – dacă în secția dumneavoastră de votare majoritatea sunt împotriva UE și au ales candidatul nostru”. Echipa lui Șor nu a precizat despre ce „candidat” este vorba.
De menționat că autoritățile de la Chișinău au înăsprit, în iulie, sancțiunile pentru alegătorii care vor accepta bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse din tutun, alimentare sau servicii pentru a favoriza sau defavoriza un anumit candidat electoral. Coruperea alegătorilor în campania electorală prevede amenzi între 25 000 și 37 500 de lei moldovenești.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”