Socialistul Ion Ceban a fost SUSPENDAT din toate funcțiile, dar țintește șefia capitalei. Ce spune despre șansele CONTRACANDIDATULUI Silvia Radu
Socialistul Ion Ceban a depus astăzi actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar general al capitalei.
Astfel, începând de astăzi, Ion Ceban a fost suspendat din funcția de purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, dar și toate funcțiile pe care le deține.
Acesta a declarat în fața presei că are un plan de dezvoltare a municipiului Chișinău pe termen lung – 20 de ani, dar și unul pe termen mediu – 3-5 ani. În cazul în care va ajunge primar, Ceban spune că va îndeplini în următorul an 100 de acțiuni concrete, menite să facă din Chișinău o capitală modernă.
„Chișinăul arată acum ca un sat cu infrastructură comunală. Noi vrem să modernizăm Chișinăul, iar în acest sens vom insista pe reparația calitativă a drumurilor și trotuarelor. Vom implementa și o politică socială activă”, a spus acesta, în încercarea de a evita expresia „capitală europeană”.
Întrebat dacă Silvia Radu, cea care a anunțat astăzi că va candida la funcția de primar, este cel mai de temut adversar în cursa electorală, Ceban a răspuns: „Ca politician nu mă tem de contracandidați. Toată lumea trebuie de luat în calcul, chiar dacă am spus că Silvia Radu se află ilegal în funcție și nu avea dreptul moral să candideze”.
Întrebat de ce în calitate de lider al fracțiunii PSRM în CMC a susținut unele inițiative ale Silviei Radu, mai ales că afirmă că aceasta se află ilegal în funcție, Ion Ceban a replicat că, de fapt, aceste inițiative ar aparține socialiștilor.
De menționat că reprezentanții Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău vor decide, timp de șapte zile, dacă dosarul depus de Ion Ceban este în ordine.
Nicolae Enciu // Academicianul Ioan-Aurel Pop împlinește 70 de ani: Românii și România în opera sa
RECOMANDĂRI // Filmele și serialele NOI pe care nu trebuie să le ratezi în luna ianuarie pe Netflix
Locuitorii a 12 sate din Zona de Securitate, dar și mai multe instituții publice, inclusiv două penitenciare de la Tighina, administrate de Chișinău, au rămas fără gaze