Socialiștii denunță „PRESIUNI ENORME, în stilul lui Plahotniuc” asupra Marianei Durleșteanu ca aceasta să-și retragă candidatura la funcția de premier: PSRM merge din nou la CC și anunță mâine un alt candidat la șefia Guvernului
Mariana Durlșeteanu și-ar fi retras marți candidatura la funcția de premier în urma unor „presiuni enorme”, „în stilul lui Plahotniuc” și „din afara țării” care au fost făcute asupra ei, acuză socialistul Vlad Batrîncea.
Acesta a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că „majoritatea parlamentară” va înainta joi, 18 martie, un candidat la funcția de premier și va contesta la Curtea Constituțională decizia președintelui Maia Sandu de a-l desemna pe Igor Grosu la funcția de premier.
„Care era nevoia de pus presiuni enorme, în stilul lui Plahotniuc, asupra doamnei Durleșteanu? Presiuni directe, când cineva din afara țării a discutat cu această doamnă. Asemenea abordare nu consolidează dialogul și încrederea. Cine anume a făcut aceste presiuni, cu aceste informații vom reveni. Implicarea unor forțe din afara Republicii Moldova în acest proces la sigur trebuie condamnată și la sigur că atunci când am avansat în acest dialog, nu trebuia nimeni să intervină în asemenea măsuri”, a declarat Batrîncea.
Acesta a mai anunțat că majoritatea parlamentară, formată din socialiști, Partidul Șor și transfugi democrați, va înaintata joi, 18 martie, un alt candidat la funcția de premier.
„Mâine vom înainta din partea majorității parlamentare un candidat bun, un profesionist, care va face față crizei. Dacă doamna președinte va fi dispusă, vom discuta mai departe”, a declarat Batrîncea.
Aceeași sursă a precizat că PSRM va contesta la Curtea Constituțională decizia președintelui Maia Sandu de a-l desemna pe Igor Grosu la funcția de premier.
„Considerăm că a fost încălcată din nou Constituția. Nimeni din participanții la consultările de ieri nu l-a înaintat pe dl Grosu. Nu au existat circumstanțe ca doamna președinte să îl înainteze pe Grosu. Mai mult, în discuția noastră sinceră cu doamna președinte, acest scenariu nu s-a discutat. Evident, dacă va fi dorință sinceră de a dialoga și de a găsi soluții și înțelegem că și doamna președinte și cei din PAS au înțeles că o înțelegere adecvată cu PSRM trebuie să aibă loc, dacă există intenția nobilă de a elabora o foaie de parcurs, doamna președinte trebuie să se gândească dacă această înaintare a fost rațională”, a încheiat socialistul.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”