Sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase, similar celui existent în UE, instituit în R. Moldova: Orice produs periculos va fi semnalat rapid, iar cetățenii vor fi informați imediat
Un sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase, care va permite ca orice produs nealimentar periculos sau potențial periculos să fie semnalat rapid, iar cetățenii să fie informați imediat, a fost instituit de Guvernul de la Chișinău.
Acesta va fi similar cu Sistemul Comunitar de Informații Rapide al Uniunii Europene, cunoscut sub denumirea de „RAPEX”, care în prezent protejează milioane de consumatori în statele UE.
Informațiile despre produse vor veni fie din partea autorităților de supraveghere a pieței, care identifică astfel de produse, fie din partea operatorilor economici care doresc să prevină orice pericol ce ar putea afecta viața și sănătatea consumatorilor.
Astfel, cetățenii vor fi mai bine protejați, iar piața noastră va fi mai sigură, fără produse periculoase.
Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, adoptarea acestui sistem constituie un pas concret spre integrarea europeană și va ajuta autoritățile noastre să se pregătească pentru utilizarea eficientă a sistemului RAPEX, în momentul în care Republica Moldova va deveni membru al Uniunii Europene sau va obține acces direct la acest sistem, conform deciziei Comisiei Europene.
R. Moldova REZISTĂ tentativelor Kremlinului de a crea haos. Aproape 43 la sută din energia consumată este de producție INTERNĂ, iar 57% provine din România
INTERVIU // Planul Moscovei, la suprafață. „Salvatorul” regimului separatist de la Tiraspol, care intenționează să livreze gaze naturale în stânga Nistrului, audiat la SIS: „Necesitățile lor sunt de la 2 până la 3 milioane de metri cubi pe zi”
VIDEO // Mesaj TRANȘANT pentru capetele fierbinți de la Chișinău, care vor să bage R. Moldova în RĂZBOI. Recean: „Noi păstrăm pacea, dar Kremlinul vrea instalarea unei administrații proruse, care va facilitată creșterea prezenței militare a Rusiei”