Șiretlicurile la care recurg unii șoferi din R. Moldova pentru a transporta ILEGAL cetățeni peste hotare, pe timp de pandemie


Încheie contracte de muncă fictive pentru a nu mai fi obligați să stea în autoizolare timp de 14 zile atunci când revin de peste hotare, după ce transportă cetățeni în străinătate. Acesta este unul dintre șiretlicurile la care recurg unii șoferi din R. Moldova pentru a câștiga bani.
Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Briceni anunță că au depistat luni doi tineri de 37 și 26 de ani, șoferii unui microbuz ce ducea în Polonia șase conaționali. Șoferii aveau încheiate asemenea contracte fictive, care arătau că aceștia ar pleca în deplasare de serviciu, ceea ce i-ar fi exonerat de regimul de carantină la revenirea în R. Moldova.
Microbuzul de model „Mercedes Vito”, cu numere de înmatriculare moldovenești și cu șase pasageri la bord, s-a apropiat luni către ora 5:30, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele erau transportate ilicit, șoferul prestând servicii neautorizate de către autoritățile naționale.
Șoferul de 37 de ani, originar din Cimișlia, a fost dat pe mâna Agenției Naționale de Transport Auto pentru a fi pedepsit pentru practicarea transportului ilicit de pasageri.
CITIȚI și Certificate cu rezultat NEGATIV la COVID-19 și contracte false de muncă, vândute cu 100 de euro în R. Moldova, pentru a ajunge fără probleme în Italia: Încă doi transportatori internaționali și un angajat al postului Leușeni, cercetați penal
Polițiștii de frontieră au depistat un contract de muncă pe numele acestuia, semnat de o firmă moldovenească, care ar fi fost încheiat fictiv, întrucât au fost identificate anumite greșeli și date neclare. Verificările au fost extinse și supra celui de-al doilea șofer, un chișinăuean de 26 de ani. Și acesta avea un asemenea contract de muncă presupus fals.
Drept urmare, toate persoanele de la bordul microbuzului au fost întoarse de la frontieră.
Poliția de Frontieră le cere transportatorilor de pasageri și colete să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte măsurile și restricțiile de circulație impuse de autorități pe timp de pandemie.











































































