Simona Halep, PRIMA declarație după trei zile de audieri la TAS. La ce VERDICT se așteaptă
Simona Halep a fost audiată timp de trei zile de către cei de la TAS, iar la ieșirea de la audieri, fosta lidera mondială a arătat încredere și speranță în ceea ce privește dovedirea nevinovăției sale.
„Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea e intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenția de a mă dopa. Am încredere că adevărul va ieși la suprafață. De abia aștept să revin pe teren și de abia aștept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulțumesc că ați stat aici atâtea zile, în frig și ploaie. Vom vorbi. Nu știu când va veni verdictul”, a declarat aceasta la ieșirea de la TAS, potrivit Antena 3 CNN.
Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022. Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2). Simona și-a epuizat zilele acestea singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024. Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”. Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
ULTIMA ORĂ // Rușii au bombardat stația din Podolsk, afectând și centrala de la Cuciurgan: ,,În prezent, doar două turbine sunt operaționale, iar capacitatea de producție este limitată"
Scutiri la plata impozitului pe venit și granturi pentru întreprinderile din industria prelucrătoare din R. Moldova, de la 1 ianuarie 2025: Vor fi ajutate circa 150 de întreprinderi
Celulă de CRIZĂ la Guvern, pentru a preveni și gestiona eventualele planuri de destabilizare a R. Moldova. Dorin Recean: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”