Shaorma ar putea fi INTERZISĂ în Uniunea Europeană
Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană de anul viitor dintr-un motiv cât se poate de serios: în procesul de preparare a cărnii se folosesc fosfaţi.
Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European spune că aceşti aditivi, consumaţi în cantităţi mari, ar creşte riscul de apariţiei a bolilor cardiovasculare. Tocmai de aceea, Parlamentul European urmează să decidă, săptămâna viitoare, dacă va interzice folosirea fosfaţilor.
În Uniunea Europeană se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma și kebab, potrivit cotidianului german Bild.
În România, se vând 30.000 de shaorma pe zi, ceea ce înseamnă că într-un an românii consumă în medie aproape 11 milioane de porţii.
Ce este shaorma? O lipie umplută cu carne de pui, de berbec sau de vită, cartofi prăjiți, salată, ketchup și maioneză, până la refuz. Altfel spus... „shaorma cu de toate”!
De mai bine de 15 ani, această mâncare a devenit una dintre preferatele românilor. Dar și o afacere de succes, de zeci de milioane de euro, mai ales pentru turcii și arabii care au adus-o în România. Acum, în România, aproape că nu există oraș fără biserică și fără shaormerie.
Sunt peste o mie de fast-food-uri care vând acest produs sub diferitele denumiri: shaorma, shawarma, shawrma, kebab sau kebap.
Sursa: digi24.ro
Candidatul PNL la funcția de PREȘEDINTE al României, Nicolae Ciucă, despre escaladarea războiului din Ucraina, cum ar sprijini R. Moldova și dacă ar da ordinul Armatei Române: „Vă ordon, treceți Prutul”
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2