SFATURI UTILE // Ce şi cum mănâncă femeile de succes
Femeile de succes au câteva obiceiuri alimentare care le ajută să reuşească mereu atât în viaţa privată, cât şi la locul de muncă.
Teoriile despre obiceiurile oamenilor de succes ale autorului lucrării „The Seven Habits of Highly Effective People”, Stephen Covey, sugerează că, dacă le adoptăm şi noi, succesul nu va întârzia să apară.
Află despre aceste obiceiuri, adopta-le în propriul tău comportament, practică-le cu regularitate şi apoi bucură-te de succes. Viaţa ta începe să se schimbe!
Femeile de succes mănâncă mâncare gătită
Femeile de succes îşi gătesc singure mâncarea cât mai des cu putinţă, iar motivul este simplu: vor să controleze calitatea alimentelor şi a ingredientelor pe care le consumă. În plus, mâncarea gătită este esenţială pentru un aport nutritiv optim şi pentru controlul eficient al caloriilor. Pentru femeile care gătesc în casă şi care sunt preocupate de propria sănătate, silueta nu este o problemă.
Nu sar peste micul dejun
O caracteristică întâlnită în cazul tuturor oamenilor de succes este faptul că nu sar niciodată peste micul dejun. Micul dejun este esenţial şi pentru menţinerea siluetei în 80% din cazurile studiate de expertul Stephen Covey. Explicaţia este simplă: persoanele care mănâncă întotdeauna dimineaţa nu au problemele cu vitaminele şi mineralele şi consumă foarte puţine calorii din grăsimi.
Beau foarte multă apă
Nu beau băuturi acidulate sau ice tea, ci foarte multă apă. Consumul suficient de apă este vital pentru organism, deoarece ajută la funcţionarea optimă a acestuia. Dacă vrei ca organismul tău să funcţioneze în parametri maximi, bea cel puţin 1,5 litri de apă pe zi.
Mănâncă puţin şi des
Atunci când trec cel puţin trei ore fără să fi mâncat ceva, nivelul cortizolului din organism creşte, iar acesta reprezintă un semnal pentru organism, care începe să acumuleze grăsime în zona abdominală. Astfel, persoanele care sar peste mese înregistrează un nivel mult mai mare al cortizolului, în comparaţie cu persoanele care mănâncă regulat. Dacă vei mânca puţin şi des, nivelul cortizolului se va menţine scăzut.
Spre exemplu, un studiu publicat în Revista de Medicină New England şi citat de womenshealthmag.com a demonstrat că persoanele care mănâncă puţin, dar de şase ori pe zi slăbesc mult mai mult decât cele care mănâncă o cantitate mai mare de alimente de trei ori pe zi, deşi numărul caloriilor este acelaşi.
Mănâncă multe fructe şi legume
Femeile de succes pun un mare preţ pe vitamine, deoarece ştiu că acestea le ajută să funcţioneze la un nivel maxim, inclusiv cerebral. Fructele, legumele şi cerealele integrale sunt foarte sănătoase pentru organism. Astfel de alimente ocupă mai mult loc în stomac şi conţin mai puţine calorii. Prin urmare, sunt recomandate tuturor femeilor preocupate de siluetă. La polul opus se află alimentele foarte calorice, precum untul, uleiul, dulciurile sau îngheţata. Acestea ocupă puţin loc în stomac, nu te ajută să scapi de senzaţia de foame şi eliberează în organism un mare număr de calorii.
Sursa: ele.ro
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”