Sfârşitul celei mai iubite băuturi de pe planetă? Două miliarde de oameni o consumă zilnic


Seceta, inundaţiile și schimbările climatice deja ameninţă culturile de cafea din întreaga lume.
Fermele de cafea din Chipas, Mexic, se confruntă cu problemele ridicate de schimbările climei, notează Business Magazin.
Plouă mai mult decât în trecut şi asta face ca planta de cafea să producă mai puţin. Dacă în trecut, fermierii se bucurau de o clima stabilă, acum temperaturile variază foarte mult. Fie sunt temperaturi extrem de scăzute ce opresc creşterea plantei, fie temperaturi foarte ridicate ceea ce duce la uscarea plantei.
Pe lângă asta, fermierii mai au de a face cu uragane sau alunecări de pământ.
Aceste probleme nu sunt limitate doar Mexicului. Fermierii din America de Sud, Asia sau Africa sunt martori diminuării producţiei de cafea din cauza secetei sau inundaţiilor provocate de încălzirea globală.









































































