07:21:34 25.09.2024
Stiri

Separatistul Krasnoselski îi cere lui Dodon să dea o apreciere politică şi juridică evenimentelor din 1992 şi „să-i PEDEPSEASCĂ pe cei care au ucis locuitorii nevinovaţi ai Transnistriei”

Politică 28.03.2019 08:00 Vizualizări2107 Autor: Ziarul National
Separatistul Krasnoselski îi cere lui Dodon să dea o apreciere politică şi juridică evenimentelor din 1992 şi „să-i PEDEPSEASCĂ pe cei care au ucis locuitorii nevinovaţi ai Transnistriei”


Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, consideră că Transnistria nu va fi parte a R. Moldova, pentru că ar fi un proces prea dificil, transmite Adevărul.ro.

În acest context, liderul de la Tiraspol l-a îndemnat public pe preşedintele moldovean, într-o emisiune la o televiziune locală, să răspundă, mai întâi de toate, la cinci întrebări, despre care spune că este imposibil să existe un răspuns la Chişinău.

Potrivit lui Krasnoselski, mai întâi Chișinăul ar trebuie să dea o apreciere juridică la cele întâmplate pe 23 iunie 1990, când Parlamentul a votat Declaraţia de suveranitate a ţării. În opinia sa, acel eveniment a recunoscut de jure independenţa Transnistriei.

Krasnoselski l-a întrebat pe Dodon dacă este gata să dea o apreciere politică şi juridică evenimentelor din 1992 şi „să-i pedepsească pe cei care au ucis locuitorii nevinovaţi ai Transnistriei”.

„A treia întrebare. Igor Dodon şi alţi politicieni vorbesc despre alegerea liberă a poporului. Ei respectă alegerea liberă a poporului care a fost făcută la referendumul din 2006, când poporul s-a exprimat pentru independenţa Transnistriei?”, a întrebat Krasnoselskii.

„A patra întrebare. Înţelege Igor Dodon realitatea existentă? Că în 30 de ani multe s-au întâmplat. S-a creat un stat independent, cu instituţii de stat independente, sistem bancar propriu şi economie independentă. Noi suntem independenţi. Noi am construit un stat în care trăieşte poporul multinaţional al Transnistriei”.

„A cincea întrebare. Care este poziţia lui Igor Dodon faţă de dreptul poporului la autodeterminare, acel drept de care s-a folosit Moldova când şi-a proclamat independenţa. Poporul Transnistriei a folosit anume acest principiu - dreptul poporului la autodeterminare”.

Krasnoselskii a declarat că, pe lângă cele cinci întrebări, mai sunt câteva întrebări, cum ar fi: „Cum vedeţi păstrarea limbii moldoveneşti în grafie chirilică, care va fi statutul limbii ucrainene şi ruse în Moldova”.

Liderul separatist de la Tiraspol a subliniat că, în condiţiile actuale, este imposibil de răspuns la aceste întrebări, la fel cum este imposibil de discutat despre statutul politic al Transnistriei.


Stiri relevante
22.09.2024 10:04 1176 Marin Tauber și Dodona
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Portretul alegătorul...

20.09.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doriți să fiți legat...

16.09.2024 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia Sfântă crimina...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md