Senatorii USM susțin parcursul european al R. Moldova și salută semnarea „Pactului pentru Europa”: „Decizia de deschidere a negocierilor pe marginea acquis-ului comunitar reprezintă o șansă unică de accedere în familia politică a statelor europene”
Universitatea de Stat din Moldova (USM) susține parcursul european al R. Moldova și depune eforturi pentru realizarea acestui deziderat.
Într-o declarație semnată pe 28 mai de către senatorii USM se arată că decizia de deschidere a negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană (UE) „reprezintă o șansă unică de accedere în familia politică a statelor europene”.
„Procesul de integrare europeană și realizare a vocației europene a poporului Republicii Moldova se exprimă prin modernizare social-economică și politico-juridică a republicii noastre, urmărindu-se edificarea statului de drept și a societății incluzive. Decizia de deschidere a negocierilor pe marginea acquis-ului comunitar reprezintă o șansă unică de accedere în familia politică a statelor europene, reconfirmând apartenența geopolitică și cultural-civilizațională a Republicii Moldova la spațiul democratic european. Acest proces solicită mobilizarea energiilor sociale și eforturi maxime din partea întregii societăți”, cităm din declarația amintită.
Senatorii USM salută decizia partidelor politice de a lansa și semna „Pactul pentru Europa” și anunță că USM susține aceste document.
„Această inițiativă reprezintă expresia maturități politice și a responsabilității pentru realizarea aspirației poporului nostru de-a se integra în spațiul european bazat pe norme democratice și prospere. Universitatea de Stat din Moldova, în calitatea sa de promotor consecvent și incontestabil al integrării europene a Republicii Moldova, salută această inițiativă edificatoare și susține Pactul pentru Europa”, încheie declarația senatorilor USM.
SUA oferă R. Moldova un grant de 1,3 miliarde de lei: Banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și sporirea rezilienței cibernetice a statului nostru
Mihai Eminescu, 175 de ani de la naștere: „Dacă limba nu are graniță despărțitoare, iar cultura nu se oprește la Prut, dacă Eminescu este iubit, în egală măsură, și la București, și la Chișinău, de ce acest popor trebuie să rămână rupt în două?”
R. Moldova REZISTĂ tentativelor Kremlinului de a crea haos. Aproape 43 la sută din energia consumată este de producție INTERNĂ, iar 57% provine din România