Semințele… Un REAL pericol pentru organism!
Vă amintiți cum în copilărie vă amuzați alături de prieteni consumând semințe pe care le numeați bomboanele agricole? E foarte adevărat că acestea sunt o sursă excepțională de sănătate, cu o singură condiție însă: să fie mâncate crude.
Odată ce vor fi prăjite, specialiștii spun că se transformă într-un real pericol pentru organism!
Consumate crude, acestea reduc nivelul de colesterol în sânge
Potrivit oamenilor de știință, semințele, fie de floarea-soarelui, fie de dovleac sunt extrem de bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic și minerale, dar și magneziu, cupru, fosfor și fitosteroli care ajută la reducerea nivelului de colesterol în sânge.
Dar foarte puține sunt persoanele care le consumă crude. Odată ce acestea vor fi prăjite, intervin probleme… Cei mai afectați de consumul de sare în exces vor fi rinichii, pe de o parte, iar pe de altă parte, semințele prăjite devin toxice pentru ficat, întrucât uleiurile la temperaturi crescute dezvoltă compuși cancerigeni.
Risc de apariție a cancerului
Totodată, va fi crescut și riscul de apariție al cancerului de colon. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă vizavi de semințele prăjite și spun că un consum al acestora conduce și la apariția hipertensiunii. Și tot semințele prăjite sunt cele care favorizează retenția de apă, ceea ce duce la acumularea kilogramelor în plus. În schimb, consumate crude și adăugate în mâncare, asigură succesul curelor de slăbire.
Sursa: secretele.com
Rusia are dreptul să bombardeze pe oricine, fiindcă e măreață
Şeful diplomaţiei franceze: Ucraina poate lansa rachete cu rază lungă de acţiune în Rusia
Noua găselniță a lui Putin pentru a aduna carne de tun pe frontul din Ucraina: Lege care va permite tuturor celor care semnează un contract pe un an pentru a merge să lupte în Ucraina după 1 decembrie să fie scutiţi de orice datorii