Semințele de pepene verde sunt o importantă sursă de fibre, minerale și proteine
Semințele de pepene verde trec neobservate, dar potențialul lor este enorm. Sunt consumate, de obicei, semințele de floarea-soarelui și cele de dovleac, dar cine nu consumă semințe de pepene verde trebuie să știe că risipește o importantă sursă de fibre, minerale, proteine și grăsimi, relatează cotidianul spaniol El Pais, citat de agerpres.ro.
Ca și în cazul semințelor de floarea-soarelui ori de dovleac, principalul element component al cojilor semințelor de pepene verde este fibra, iar sămânța din interior se evidențiază prin abundența de substanțe nutritive, afirmă Cristina Lafuente Gómez, dietetician și nutriționist în cadrul clinicii Alimmenta. Potrivit acesteia, în cazul semințelor de pepene verde, cantitatea de magneziu (515 mg / 100 g) și de oligoelemente precum zincul (10,2 mg / 100 g) și manganul (1,6 mg / 100 g) este deosebit de relevantă. În plus, este de remarcat aportul de proteine (28,3 g / 100 g) și de grăsimi (47,4 g / 100 g), mai ales polinesaturate (28,1 g/100 g).
Consumul de semințe de pepene verde este o bună modalitate de a mări cantitatea de proteine vegetale din dieta noastră. Aceasta ajută la menținerea masei musculare, pe lângă faptul că aduce grăsimi sănătoase care au capacitatea de a regla valorile colesterolului din sânge, subliniază expertul.
Potrivit datelor Departamentului Agriculturii din SUA, semințele de pepene verde constituie o sursă importantă de minerale precum magneziul, dat fiind faptul că o cană (108 grame) conține 556 miligrame de magneziu. Acesta este foarte bun pentru sportivi, în sprijinul contracției musculare, iar zincul contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, mai spun experții.
Specialistul menționează însă și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea, ar trebui să se consume o mână de semințe pe săptămână. Pentru a se evita tulburările gastrice, nutriționistul mai recomandă ca semințele de pepene verde să fie consumate după ce sunt uscate în cuptor și mărunțite. Dacă sunt decojite, se pierde aportul de fibre, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă pentru o funcție intestinală corectă.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md