Şeful spionajului RUS a murit în urma unei BOLI GRAVE. S-a îmbolnăvit BRUSC după ce a fost CRITICAT de Putin. Acesta a organizat tentativa de lovitură de stat din Muntenegru a fost și în R Moldova
Şeful Serviciului Militar rus de Informaţii GRU s-a îmbolnăvit brusc şi a murit, la 63 de ani, după ce a fost aspru criticat de Vladimir Putin pentru incompetenţă profesională. Preşedintele rus i-a reproşat generalului Igor Korobov eşecul operaţiunii de eliminare a fostului spion Serghei Skripal, care a declanşat un scandal internaţional.
„Conducerea Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Statul Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse şi Directoratul Principal al Statului Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse informează cu mare tristeţe că la data de 21 noiembrie 2018, după o boală gravă şi de lungă durată, şeful Directoratului Principal al Statului Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, adjunctul şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, general Korobov Igor Valentinovici a decedat la vârsta de 63 de ani”, se arată într-un comunicat al ministerului.
Bellingcat și The Insider a descoperit un agent GRU implicat în tentativa de lovitură de stat din Muntenegru. Potrivit jurnaliștilor de la ce le două surse media, persoana pe care autoritățile din Muntenegru l-au identificat ca fiind Vladimir Popov este de fapt Vladimir Moiseev, este angajat al GRU.
Potrivit sursei, Moiseev s-a născut la 29 mai 1980 în regiunea Kurgan, apoi a învățat în școala din localitatea natală după care și-a satisfăcut serviciul militar. Imediat după demobilizare a intrat la Școala militară superioară de ingineri pe care a absolvit-o în grad de locotenent.
Cu numele de Vladimir Popov, agentul GRU Moiseev a călătorit în R Moldova, Ucraina, Bulgaria, Polonia și Serbia.
În R Moldova, Popov-Moiseev ar fi încercat să organizeze proteste și acte de nesupunere în Autonomia Găgăuză. În Bulgaria, același personaj și-ar fi cumpărat un telefon cu sistem de criptare, iar în Polonia s-a aflat împreună cu un alt suspect în cazul organizării tentativei de lovitură de stat Eduard Șirokov.
Ultimul lucra în Ambasada rusă de la Varșovia.
Amintim că la 6 octombrie 2016, autoritățile din Muntenegru au anunțat că au reușit să dejoace organizarea unei tentative de lovitură de stat în timpul alegerilor parlamentare.
Procuratura fostului stat iugoslav suspectează că atentatorii la ordinea constituțională intenționau astfel să zădărnicească procesul de aderare a țării la NATO.
În dosarul penal intentat de către autoritățile din Muntenegru figurează doi ruși, doi muntenegreni și câțiva cetățeni sârbi.
Amintim că anterior, jurnaliștii de la Bellingcat și The Insider au reușit să demonstreze că cei doi atentatori asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal sunt agenți GRU. Mai mult decât atât, aceștia au aflat că Ruslan Boșirov este defapt Anatolii cepiga, iar Alexandr Petrov este Alexandr Mișkin, ambii „Eroi ai Rusiei”.
Korobov a fost numit în această funcţie în anul 2016, prin decret prezidenţial, informează agenţia Tass.
Potrivit autorităţilor britanice, în luna martie, ofiţeri GRU ar fi încercat să-i ucidă pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa, Iulia.
Cotidianul Daily Express relatează că Igor Korobov s-ar fi îmbolnăvit brusc după ce luna trecută a fost aspru criticat de preşedintele Vladimir Putin în legătură cu „incompetenţa profundă” dovedită în cazul Skripal şi a altor operaţiuni.
Predecesorul lui Korobov, Igor Sergun, a murit în mod neaşteptat în ianuarie 2016, la vârsta de 58 de ani, circumstanţele decesului său fiind neclare, potrivit BBC News.
În luna septembrie, Gândul a scris despre unul dintre suspecţii căutaţi pentru atacul cu noviciok asupra fostului spion Serghei Skripal, cel care foloseşte identitatea „Ruslan Boşirov”, ar fi un ofiţer GRU care a primit în 2014 cea mai înaltă distincţie de stat în serviciul militar: erou al Federaţiei Ruse.
Potrivit siteului bellingcat.com, unul dintre asasinii căutaţi de serviciile britanice ar fi colonelul Anatolii Cepiga, care a activat în Brigada 14 Speţnaz, fiind decorat de Putin pentru eforturile de „menţinere a păcii”. Dacă se confirmă, această dezvăluire ar putea declanşa un seism în diplomaţia mondială.
Sursa: gandul.info
Rusia are dreptul să bombardeze pe oricine, fiindcă e măreață
Şeful diplomaţiei franceze: Ucraina poate lansa rachete cu rază lungă de acţiune în Rusia
Noua găselniță a lui Putin pentru a aduna carne de tun pe frontul din Ucraina: Lege care va permite tuturor celor care semnează un contract pe un an pentru a merge să lupte în Ucraina după 1 decembrie să fie scutiţi de orice datorii