Conflicte de interese în penitenciarele și inspectoratele de poliție din republică
Mai mulţi funcţionari, şefi de instituţii, direcţii au ajuns în vizorul Comisiei Naţionale pentru Integritate (CNI), fiind acuzați de conflict de interese.
În unul dintre cazuri, este vorba despre șeful Inspectoratului de Poliție (IP) Fălești, Oleg Șoldan, care nu a declarat că l-a angajat în calitate de ofiţer de investigaţie în Serviciul fraude economice în cadrul IP Fălești pe cumnatul său.
O situație similară a fost constatată şi în cazul şefului Penitenciarului nr.7 din satul Rusca. Victor Diviza nu a declarat că şi-a angajat la muncă în penitenciar soţia şi sora.
Actele de constatare emise în aceste două cazuri vor fi transmise Centrului Național Anticorupție (CNI) pentru a le fi aplicată amenda prevăzută de lege.
Decizia luată de CNI nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată în termen de 15 zile în instanța de contencios administrativ.
De asemenea, CNI a decis să iniţieze mai multe controale pe numele altor funcţionari. Șefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Primăriei municipiului Chişinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, este suspectată că ar fi încălcat regimul juridic al declarării veniturilor și proprietății, dar și al conflictului de interese.
În vizorul CNI a ajuns şi unul din membrii Curţii de Conturi, Angela Pascaru, care ar fi încălcat şi ea regimul juridic al conflictului de interese.
Pentru aceeaşi încălcare, va fi supus verificărilor şi directorul școlii profesionale din orașul Criuleni, Vasile Iapără, dar şi şeful secției Investigații Infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași, Sergiu Moraru.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”