Ședința Parlamentului, marcată de un nou scandal: Cei șapte deputați afiliați lui Șor, interziși la cinci ședințe, au încercat să intre în sală, dar nu au fost lăsați. Comuniștii și socialiștii le-au ținut apărarea
Cei șapte deputați afiliați fugarului Ilan Șor, cărora le-a fost interzisă participarea la cinci ședințe ale Parlamentului, după ce au blocat ieri tribuna și au „torpilat” ședința în plen, au inițiat procedura de demitere a președintelui Parlamentului, Igor Grosu.
Anunțul a fost făcut astăzi de către deputata Marina Tauber în fața mulțimii aduse să protesteze în fața Parlamentului.
„Semnăm în fața dumneavoastră inițiativa legislativă privind demiterea președintelui Parlamentului și o vom transmite colegilor din Blocul comuniștilor și socialiștilor”, a afirmat Marina Tauber, după ce a incitat mulțimea să strige „Jos maia Sandu” și „Jos dictatura”.
Toți cei șapte deputați afiliați lui Șor au ținut discursuri preponderent în limba rusă, atacând guvernarea și solicitând organizarea de alegeri anticipate.
Totodată, aceștia au vrut să intre în sala plenului, în timp de deputații majorității parlamentare dezbăteau proiecte de legi, dar nu au fost lăsați de către Serviciul Protecție și Pază de Stat. Acolo, sub ușă, deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Reghina Apostolova au scandat „Rușine”.
CITIȚI și Deputații afiliați condamnatului Ilan Șor, INTERZIȘI la cinci ședințe ale Parlamentului: „Nu au nimic sfânt în ei”
Întâmplător sau nu, Blocul comuniștilor și socialiștilor a înregistrat în dimineața zilei de astăzi de zi un proiect „privind exprimarea votului de încredere pe motiv că în plenul Parlamentului sistematic deputații sunt atacați, se încalcă pluralismul de opinie”, așa cum a anunțat socialistul Vlad Batrîncea, după ce a avut o propunere la ordinea de zi, deși aceasta a fost aprobată încă ieri de Parlament.
„Ați spus de încredere, am auzit foarte bine, trebuia repetiție de făcut cum trebuie. (…) Ordinea de zi pentru ziua de azi a fost votată ieri, de aceea la ședința viitoare propuneți la Biroul permanent sau în ședința în plen, dar nu-mi mai exprimați încrederea voi, vă rog. Eu deja o am”, a ironizat președintele Parlamentului Igor Grosu.
Drept urmare, deputații comuniști și socialiști au părăsit ședința Parlamentului, protestând împotriva „atacurilor sistematice împotriva deputaților”.
Muzeul Național de Artă al Moldovei va marca inedit aniversarea a 85-a de la fondare: Lucrări cunoscute, animate în AR și VR
ȘTIAȚI CĂ... aproximativ 80% din populația R. Moldova este alimentată cu apă din fluviul Nistru, iar capitala este dependentă în proporție de 98% de aceeași sursă: Cum a fost evitată o criză de apă vara trecută, când am avut o secetă severă
Peste 11 400 de familii din R. Moldova vor primi indemnizații unice în valoare de câte 3 300 de lei