Sculptură VIE: Pădurea care creşte în mijlocul unui stadion de fotbal
Klaus Littman, un artist elveţian, a transformat un stadion din Austria într-o pădure, fiind inspirat de către un desen al lui Max Peintner.
În general, stadioanele de fotbal sunt locul în care natura pare a fost scoasă cu totul afară, lasând loc doar omului şi acţiunilor acestuia. Totuşi, un artist elveţian a reuşit să readucă natura în mijocul unui astfel de stadion, într-un efort de a atrage atenţia asupra încălzirii globale, notează CNN.
Klaus Littmann, un artist din Elveţia, a transformat arena de fotbal din Klagenfurt, un oraş din landul austriac Carinthia, într-o pădure în care pot fi regăsiţi mai bine de 300 de copaci.
Opera de artă intitulată „For Forest -- The Unending Attraction of Nature” (Pentru Pădure- Atracţia neîntreuptă a naturii”) este deschisă publicului larg din 8 septembrie până la finele lunii octombrie. Vizitatorii acestei „păduri” vor putea să se plimbe printre specii de copaci: arini, salcie albă, carpen, arţar de câmp sau ştejar.
Ideea acestei instalaţii artistice a fost propusă în urmă cu mai bine de 30 de ani, de către artistul austriac Max Peintner. Acesta a avut viziunea unei lumi distiopice în care natura va fi restrânsă la spaţii clar delimitate. Aceiaşi ideea etse reluată şi în cadrul instalaţiei artisitice de pe stadionul de fotbal, atrâgând , în acelaşi timp, atenţia asupra încălzirii globale şi a reducerii suprafeţelor împădurite.
Echipa de liga a doua, Austria Klagenfurt, care foloseşte în mod obişnuit stadionul îşi va juca meciurile pe un stadion din apropiere. După sfârşitul expoziţiei, copacii folosiţi vor fi plantaţi într-o zonă publică, aflată în proximitatea stadionului.
Rusia vorbește din nou despre riscul unui conflict nuclear cu NATO. Declarațiile lui Serghei Șoigu
Centru unic de apel pentru consumatori, lansat la Chișinău: Sunați la 0-22-51-51-51 pentru soluționarea plângerilor legate de produse sau servicii
BILANȚ // Energia electrică, cumpărată anul trecut la un preț mediu de 90 de euro de la opt producători mari din R. Moldova, România și Ucraina, dar și de la circa 200 de producători mici de energie regenerabilă