SCANDALUL sexual de la Hollywood: Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein
Avocatul producătorului de film american Harvey Weinstein a declarat că, dacă o femeie „decide să aibă relaţii sexuale pentru a avansa în carieră”, acest lucru nu înseamnă că a fost vorba despre „un viol”, într-un interviu acordat publicaţiei The Times.
„Dacă o femeie decide că trebuie să aibă relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră şi dacă a făcut-o într-adevăr şi consideră acest lucru dezgustător, aceasta nu înseamnă că a fost vorba despre un viol”, a declarat Benjamin Brafman, avocatul producătorului de film Harvey Weinstein, acuzat de peste o sută de femei de abuzuri sexuale.
„Aţi luat o decizie voluntar că sunteţi pregătită să faceţi ceva care, la nivel personal, vă repugnă, dar cu scopul de a avansa în carieră”, a spus acesta, continuând: „aceasta nu este o crimă”.
„Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein”, a mai spus Benjamin Brafman. „Industria cinematografiei avea această reputaţie încă de dinainte de a mă naşte eu”, a adăugat acesta.
Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Ashley Judd, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, în vârstă de 65 de ani, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.
În februarie, Benjamin Brafman a declarat că, „chiar dacă Harvey Weinstein nu a avut un comportament ireproşabil, nu a săvârşit o infracţiune, iar, la sfârşitul anchetei, se va vedea clar că Harvey Weinstein a promovat mult mai multe femei în roluri cheie decât oricare alt oficial din acest sector”.
Duminică seară, la Los Angeles, a avut loc gala Oscar, însă a fost pentru prima dată când producătorul în dizgraţie nu a participat, după ce a fost exclus din rândul membrilor Academiei de film americane.
În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu” - n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.
Sursa: mediafax.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania