S-a dovedit științific: Se poate muri de inimă rănită
„Să mori de inimă rănită” nu e doar o melodie. Potrivit unui nou studiu, sănătatea noastră poate fi serios afectată de pierderea unei ființe dragi.
Un nou studiu publicat în revista Psychoneuroendocrinology a confirmat că durerea poate fi fatală deoarece este posibil să mori de inimă frântă.
Cercetătorii au descoperit că riscul de accident vascular cerebral și de infarct este foarte mare în prima lună după ce ai pierdut pe cineva drag. Potrivit studiului, riscul scade pe măsură ce trece timpul.
Nicholas A. Christakis (de la Harvard) și Felix Elwert (de la Universitatea Wisconsin) au studiat timp de nouă ani peste 370.000 de perechi căsătorite din SUA.
Potrivit concluziilor lor, când unul dintre parteneri moare, riscurile ca celălalt să îl urmeze cresc semnificativ.
„Știm acum că acțiunea combinată a inimii și creierului face ca oamenii cu inima frântă să moară după un eveniment stresant survenit brusc”, a spus la ABC News Angela Kucia, conferențiar la Universitatea South Australia.
Oamenii de știință cred că marea cantitate de hormoni de stres produsă poate deteriora inima și poate duce la formarea unor cheaguri de sânge sau la hipertensiune arterială.
Mai mult, cei care suferă cad pradă depresiei, îşi pierd pofta de mâncare, au insomnii, iar asta slăbeşte sistemul imunitar.
Sursa: avantaje.ro
Procuror anticorupție, pe mâna judecătorilor: Cheltuieli de peste 6,5 milioane de lei, dar nu le-a putut justifica pe toate. Riscă o amendă de până la jumătate de milion de lei sau închisoare de până la 15 ani
CSM vrea salarii mai mari pentru judecători: „Deși în ultimii ani au fost înregistrate majorări salariale de 14% și 15%, există încă îngrijorări cu privire la suficiența acestora pentru a constata executarea Hotărârii Curții Constituționale”
Fosta ministră de Externe a României, decorată cu „Ordinul de Onoare”: „Luminița Odobescu a contribuit la promovarea deschiderii negocierilor de aderare a R. Moldova la UE”