Motivul pentru care Rusia SANTAJEAZĂ R. Moldova în problema gazelor. Matvienko, REPROȘURI la adresa Maiei Sandu, pentru că a participat la Platforma Crimeea: „A fost o acțiune antirusă și nu putem ignora acest lucru în dialogul nostru”
Autoritățile Federației Ruse îi reproșează președintelui Maia Sandu participarea la Platforma Crimeea, eveniment care a avut loc vara aceasta la Kiev, Ucraina. Astfel, Rusia va lua în considerare participarea președintei R. Moldova la această „acțiune antirusă”, a declarat joi președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, în cadrul unei întrevederi cu spicherul Igor Grosu la Atena, în marja Conferinței europene a președinților parlamentelor sub egida APCE.
„În pofida faptului că președintele R. Moldova, Maia Sandu, s-a pronunțat pentru o relație reciproc respectoasă și constructivă cu Rusia, nu putem să nu fim îngrijorați că președintele R. Moldova, în ciuda poziției exprimate, a găsit de cuviință să participe la așa-numitul summit al „Platformei Crimeea”. Acel eveniment a reprezentat un atac grosolan și flagrant împotriva Rusiei”, a spus Matvienko, citată de Ria Novosti.
Matvienko a recunoscut că în Rusia se nu va uita prea ușor faptul că Maia Sandu a participat la Platforma Crimeea, unde s-a discutat despre anexarea ilegală a peninsulei. „Acesta este dreptul ei (că a participat), dar, desigur, nu putem ignora acest lucru în dialogul nostru și în construirea relațiilor noastre în viitor”, a spus președintele Consiliului Federației.
Potrivit lui Valentinei Matvienko, Rusia urmărește îndeaproape evoluția situației politice interne din R. Moldova după alegerile parlamentare.
„Respectăm alegerea făcută de poporului moldovenesc prietenos și sperăm că Chișinăul va putea menține un echilibru în cooperare cu structurile de integrare eurasiatică și Uniunea Europeană”, a spus președintele Consiliului Federației.
De asemenea, sursa citată consideră că Chișinăul trebuie să păstreze relațiile cu statele CSI, menționând că aceasta va fi o bază bună, solidă pentru cooperarea cu Rusia.
Menționăm că, pe plan intern, președinta Maia Sandu a fost criticată pentru că la acel eveniment din Ucraina nu a pomenit nimic despre problema transnistreană și despre menținerea trupelor militare rusești pe teritoriul R. Moldova.
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”