15:11:20 22.01.2025
Stiri

Rușii simt că ucrainenii vor sparge „apărarea Surovikin“ și consolidează a doua și a treia linie de apărare

Actualitate 23.08.2023 11:25 Vizualizări7160 Autor: Ziarul National
Rușii simt că ucrainenii vor sparge „apărarea Surovikin“ și consolidează a doua și a treia linie de apărare Ziare.com

Forțele de ocupație ruse încearcă să-și consolideze a doua și a treia linie de apărare în teritoriile de sud ale Ucrainei ocupate temporar, spune Natalia Humeniuk, șefa centrului de presă al Comandamentului Operațional „Sud”.

Potrivit acesteia, invadatorii minează și mai mult teritoriile în direcția sud pentru că au înțeles că Forțele Armate ale Ucrainei vor sparge prima linie de apărare.

„Acum încearcă să întărească apărarea cu ajutorul structurilor din beton armat. Rușii vor să sape mai departe și să-și consolideze pozițiile în teritoriile capturate. În același timp, observăm aceste lucrări la a doua și a treia linie a apărării lor. Ei înțeleg că în curând vor trebui să se retragă la a treia”, a spus Humeniuk.

Dintre toate obstacolele cu care se confruntă contraofensiva Ucrainei, minele antipersonal și anti-tanc rusești sunt printre cele mai descurajante. Rutele probabile de atac au fost presărate cu un număr imens de explozibili, care să fie activați de vehiculele sau trupele ucrainene în timpul operațiunilor ofensive.

Abordarea Rusiei de apărare cu mine grele a încetinit cu siguranță contraofensiva sudică a Ucrainei, care, după șase săptămâni, nu a făcut încă o breșă semnificativă în rețeaua de câmpuri minate, tranșee și fortificații a Rusiei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat vina pentru contraofensiva „încetinită” pe întârzierile în primirea armelor occidentale avansate.

Această fereastră, a spus Zelenski, a oferit „inamicului nostru timpul și posibilitatea de a plasa mai multe mine și de a-și pregăti liniile defensive”.

Dar o apărare încărcată de mine pe frontul de sud ar putea, de asemenea, să limiteze chiar și trupele Rusiei. Pentru a atinge obiectivele de război declarate în mod repetat de Kremlin, unitățile ruse vor trebui în cele din urmă să treacă din nou de pe așa-numita Linie Surovikin, care se întinde în sudul Ucrainei de la Nipru până la Donețk. Câmpurile de mine – în special cele așezate în grabă și la întâmplare – ar putea fi o complicație gravă scrie ziare.com.

„Rușii au minat atât de mult sudul încât nici ei nu pot avansa”, a declarat pentru Newsweek Mark Voyger – fost consilier special pentru afaceri ruse și eurasiatice al șefului forțelor americane din Europa, generalul Ben Hodges. „Forțele lor vor ajunge în aceleași câmpuri minate pe care le-au așezat atât de greu, atât de masiv în sud ”.

Dacă ne imaginăm că ofensiva ucraineană se va opri, chiar dacă rușii ar vrea să contraatace, nu cred că ar putea să o facă acum cu toate fortificațiile grele și câmpurile minate pe care le au acolo”, a spus Voyger.

„În sud, ei sunt aproape fixați pe această linie de contact”, a adăugat el. „Dacă vrei să demonstrezi inițiativă și să arăți pricepere tactică și manevre, probabil că va fi în est. Nu cred că au fost foarte responsabili în cartografierea a tot ceea ce au pus acolo”.

Erik Kramer, directorul și co-fondatorul Grupului de Sprijin pentru Apărare al Ucrainei, cu sediul la Kiev, o echipă de voluntari veterani militari occidentali care au pregătit trupe ucrainene pentru a-și perfecționa abilitățile de luptă din prima linie, spune că „plasarea minelor rusești este extrem de întâmplătoare și le-ar putea cauza probleme”. „Problema cu toate aceste câmpuri minate este că rușii nu fac hărți cu zonele minate. În Occident, în SUA, ori de câte ori așezăm un câmp de mine, trebuie să existe o hartă extinsă care să fie oferită tuturor, în special forțelor prietene.

Kramer și-a amintit imaginile trimise de pe front de trupele ucrainene cu care lucrase. „Mi-au arătat mai multe poze cu o zonă împădurită, aș spune o zonă de 10 metri pătrați”, a spus el. „Trebuie să fi fost 10 sau 15 mine antipersonal aruncate pe pământ, peste tot, una lângă cealaltă. Le-au pus și în copaci”, a spus analistul.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md