Rușii se tem de un singur lucru înainte de marea FINALĂ Nadal – Medvedev. Ce rezultat anticipează
Rafa Nadal - Daniil Medvedev este marea finală de la Australian Open 2022. Specialiștii de la gotennis.ru se tem de reacția mulțimii, fiind de așteptat ca publicul să îl susțină în proporție covârșitoare pe iberic.
Meci pentru istorie în ultimul act la Melbourne. Medvedev are șansa să blocheze încă o dată unul dintre cei 3 titani ai tenisului, în drumul spre GS21, după ce la US Open 2021 i-a interzis lui Djokovic Marele Șlem. În plus, pentru rus partida are și o altă miză, dincolo de al doilea său Grand Slam din carieră: dacă învinge, va fi de luni numărul unu mondial. De partea cealaltă, Rafa va încerca să treacă în față duelul pentru supremația în tenis, el, Federer și Djokovic fiind în prezent la egalitate perfectă în privința numărului de turnee de Grand Slam câștigate, 20, scrie eurosport.ro.
Medvedev a avut mereu probleme cu publicul, atât la US Open, cât și la Australian Open. Anul acesta "a știut" să își strice relația cu fanii încă din turul secund, în timpul disputei cu favoritul arenei, Nick Kyrgios. Ulterior, lucrurile au escaladat, în semifinala cu Tsitsipas având o presiune suplimentară din cauza faptului că grecul avea suporterii de partea sa.
Duminică, e de așteptat ca majoritatea fanilor să îl ovaționeze pe Nadal, o adevărată legendă a sportului. Acest lucru ar putea să îl doboare pe Medvedev, deși până acum a demonstrat că se descurcă bine în astfel de condiții "vitrege".
„Ceea ce ar putea înclina balanța în favoarea lui Nadal este sprijinul mulțimii. Cea mai mare parte a stadionului cu siguranță îl va ovaționa, dar Medvedev face față bine, în general, unor astfel de situații", notează gotennis.ru.
Nadal va spera că temperatura va fi una ridicată și că meciul se va juca fără ca acoperișul să fie tras. Asta i-ar oferi mai mult top spin pe forehand, atu-ul său numărul unu.
De partea cealaltă, Medvedev va trebui să nu îi ofere încredere lui Rafa, pentru că acesta devine de neînvins când intră în control. Rusul trebuie să dicteze ritmul de pe fundul terenului și să își etaleze jocul său de o cadență formidabilă. Cu cât meciul se va prelungi, numărul doi mondial va avea șanse mai mari să se impună, sunt de părere jurnaliștii sursei citate.
„Medvedev a fost numit în repetate rânduri favoritul turneului, mai ales după ce Novak Djokovic nu a fost lăsat să participe. Rusul a făcut față cu succes la toate meciurile din timpul competiției, dar acum se confruntă cu cel mai dificil test, pentru că Nadal este într-o formă grozavă.
Spaniolul se va baza pe top spinul de forehand, astfel încât Daniil să nu poată trimite decisiv. Va încerca evident să-l aducă pe rus la fileu, cu scurte, lui Medvedev neplăcându-i foarte mult să urce.
Medvedev va încerca să servească și să returneze puternic pentru a pune presiune pe adversar cât mai mult posibil. Probabil că va fi mai agresiv decât de obicei pentru a-l împiedica pe spaniol să aibă ritm. Va trebui să domine linia din spate.
Acest meci ar putea fi una dintre cele mai interesante finale ale Grand Slam-urilor, în ultimii ani. Dacă spaniolul va lua imediat avânt, va fi foarte greu să-l învingi. Dar dacă lupta durează patru sau cinci seturi, atunci avantajul va reveni lui Medvedev", mai scriu rușii care anticipează o victorie a favoritului lor, în 4 seturi.
3-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Nadal și Medvedev, toate confruntările anterioare având loc pe hard. În singura partidă jucată de cei doi la un Grand Slam, Rafa s-a impus dramatic: 3-2 la seturi, în finala US Open 2019.
Finala Australian Open 2022, Nadal - Medvedev va fi duminică de la ora 10.30, în direct și în exclusivitate pentru România, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România