Rusia va avea „pierderi deosebit de mari” în Ucraina, în octombrie, spune serviciul estonian de informații
Centrul Estonian de Informații pentru Apărare a declarat că octombrie va fi o lună cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de pierderi militare pentru Rusia în războiul împotriva Ucrainei.
După cum a raportat ERR (Serviciul Public de Radio din Estonia), locotenent-colonelul Janek Kesselmann, a remarcat că forțele de ocupație ruse continuă să avanseze de-a lungul întregii linii de contact, ceea ce a fost posibil prin atacuri la scară largă și prin atacuri susținute, care au provocat foarte multe pierderi omenești.
„Pierderile Rusiei sunt semnificative și se pare că în această lună vor fi pierderi deosebit de mari. Estimăm că adversarul ar putea pierde aproximativ 40.000 de soldați în această lună, atât răniți, cât și uciși”, a declarat Kesselmann, citat de Digi24.ro.
Kesselmann a declarat că principala țintă a atacurilor rusești este în jurul așezărilor Zelene și Kurakhove de pe frontul Pokrovsk (regiunea Donețk). Kesselmann a spus că, în ultima vreme, tacticile rusești au fost de a evita intrarea în zonele populate, deoarece acest lucru necesită o pregătire mai sofisticată.
„Ei încercuiesc așezările și le țintesc cu foc indirect. Odată ce o așezare este încercuită, practic o distrug. Este o abordare foarte cinică și brutală”, a adăugat Kesselmann. Unitățile ruse au avansat, de asemenea, în zona Chasiv Yar. De asemenea, se observă avansări pe frontul Lyman.
Serviciile de informații estoniene au declarat că în ultima săptămână nu au avut loc schimbări semnificative în teritoriile ocupate de trupele ucrainene în regiunea rusă Kursk. Forțele armate ucrainene continuă să efectueze manevre și ambuscade împotriva unităților ruse.
Anterior, serviciile de informații britanice au raportat că trupele ruse au avansat spre centrul localității Selydove din regiunea Donețk. Tot ele au mai sugerat că trupele ruse vor continua să înregistreze progrese în apropiere de Kupiansk, în regiunea Kharkiv, în următoarele săptămâni.
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România