Rusia foloseşte bitcoin în comerţul exterior, pentru a contracara sancţiunile occidentale
Companiile din Rusia au început să utilizeze bitcoin şi alte monede digitale în plăţi internaţionale, în urma modificărilor legislative care au permis o astfel de utilizare pentru a contracara sancţiunile occidentale, a declarat miercuri ministrul de Finanţe Anton Siluanov, citat de Reuters.
Sancţiunile au complicat comerţul Rusiei cu principalii săi parteneri, cum ar fi China sau Turcia, deoarece băncile locale sunt extrem de precaute cu tranzacţiile legate de Rusia, pentru a evita controlul autorităţilor occidentale.
În acest an, Rusia a permis utilizarea criptomonedelor în comerţul exterior şi a luat măsuri pentru a legaliza mineritul de criptomonede, inclusiv bitcoin.
Rusia este unul dintre liderii mondiali în minerit de bitcoin.
„Ca parte a regimului experimental, este posibil să folosim bitcoini, pe care i-am extras aici în Rusia (în tranzacţii de comerţ exterior)”, a declarat Siluanov pentru postul de televiziune Russia 24.
„Astfel de tranzacţii au loc deja. Credem că ar trebui extinse şi dezvoltate în continuare. Sunt încrezător că acest lucru se va întâmpla anul viitor", a spus el, adăugând că plăţile internaţionale în monede digitale reprezintă viitorul.
La începutul acestei luni, preşedintele Vladimir Putin a declarat că actuala administraţie americană subminează rolul dolarului american ca monedă de rezervă, folosindu-l în scopuri politice, forţând multe ţări să apeleze la active alternative.
El a menţionat bitcoin ca exemplu de astfel de active, spunând că nimeni din lume nu ar putea reglementa bitcoin. Remarcile lui Putin au indicat că liderul rus susţine utilizarea pe scară largă a criptomonedelor.
Știați că cel mai vechi spital din R. Moldova împlinește 207 ani de la fondare? În 1817, funcționa într-o clădire cu 5 saloane și 36 de paturi: Astăzi poate spitaliza aproape 800 de pacienți în același timp
NOU // Prețul pentru o poliță de asigurare RCA pentru vehiculele va fi diferit de la un asigurator la altul: Ce se va întâmpla odată cu liberalizarea parțială a sectorului de asigurări
Aproape 200 de procurori și judecători vor primi compensații de la stat pentru transport și închirierea spațiului locativ, dacă lucrează la o distanță de cel puțin 20 de kilometri de localitatea în care își au domiciliul