Ruladă din piept de pui cu nuci şi roşii uscate


Ziarulring.ro vă recomandă o reţetă săţioasă şi foarte gustoasă.
Spălăm pieptul de pui, îl ştergem cu hârtie absorbantă, îl desfacem în două (îl lăsăm prins la unul din capete), îl aşezăm între două bucăţi de folie de plastic şi îl aplatizăm cu un ciocan de bătut carne. Preparăm marinada şi punem pieptul de pui în ea. După o oră, scoatem pieptul de pui şi aşezăm pe el amestecul făcut din roşiile uscate şi nucile tăiate mărunt.
Se prăjeşte în baie de ulei
Rulăm fiecare bucată de piept, o dăm prin făina amestecată cu praful de ceapă şi sare, apoi prin ouăle bătute ca pentru omletă şi din nou prin amestecul de făină. Le prăjim în baie de ulei până capătă o culoare aurie. Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc calde sau reci, cu salată de roşii şi ceapă.
Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui; 6-8 bucăţi de roşii uscate în ulei de măsline; 1/4 cană de nuci; 1 lingură praf de ceapă; un praf de sare; 2 ouă; 1 cană de făină ulei pentru prăjit.
Pentru marinadă: 2 linguri de smântână; 1 lingură de sos Worcestershire; un praf de sare; 1 linguriţă de praf de usturoi.
„Îmi place această reţetă pentru că este diferită şi pentru că poate fi adaptată cu uşurinţă pentru un prânz sau cină obişnuită, dar şi pentru o masă de sărbătoare", spune Cerasela, blogger culinar.









































































