05:00:33 23.11.2024
Stiri

România, promovată în presa străină: Peisaje ce-ți taie răsuflarea, o cultură bogată și traditii asemenea, mâncare gustoasă și oameni prietenoși

Știri 19.04.2015 16:06 Vizualizări3420 Autor: Ziarul National
 România, promovată în presa străină: Peisaje ce-ți taie răsuflarea, o cultură bogată și traditii asemenea, mâncare gustoasă și oameni prietenoși


România are șapte monumente aflate în patrimoniul UNESCO, peisaje care îți taie răsuflarea, o cultură bogată și tradiții asemenea, mâncare gustoasă și oameni prietenoși – așa este promovată Romnia pentru turiștii străini, scrie b1.ro.

Pe locul întâi este Sighișoara, „un exemplu perfect de mic oraș medieval fortificat", care se afla de la începutul anilor '90 în patrimoniul UNESCO. Mai ales vara, aici se desfășoara evenimente culturale, dar și din zona divertismentului.

Delta Dunării este urmatoarea atracție sugerată. Este promovata ca fiind una dintre cele mai mari și mai bine păstrate delte din Europa, avand peste 300 de specii de păsări și peste 45 de specii de peste de apă dulce. Este pomenită Pădurea Letea, unde traiesc liber ultimii cai sălbatici de pe continent.

În topul atracțiilor urmeaza Viscri, satul de care și prințul Charles s-a îndrăgostit. Aici, timpul s-a oprit în secolul XVIII, singurele semne ale civilizației fiind telefonul și electricitatea.

Bucureștiul s-a metamorfozat, devenind, dintr-un oras gri și neprietenos, una dintre cele mai „cool" capitale europene. Rai al hipsterilor, orașul este promovat mai ales prin Centrul Vechi, care a fost renovat, unde găsești „la fiecare colț" o terasă frumoasă unde să bei o cafea, un pub „cool", prăjituri de casă delicioase și "cea mai bună varietate de restaurante".

Voronețul este, de asemenea, de bifat, fiind „cea mai pitorească dintre mănăstirile pictate din Bucovina". Autorul amintește de celebrul albastru de Voroneț, culoare ale cărei ingrediente nu sunt cunoscute nici în prezent, la peste 500 de ani de când lăcașul de cult a fost ridicat.

Sfinxul, aflat la o altitudine de 2.216 metri, a fost fotografiat prima oară în 1900, dar abia în 1935 a primit acest nume. Pietrele de pe acest platou au o vechime de 90 - 96 de milioane de ani.

Urmează Peleșul, un „castel magic". Este primul castel european care a avut încălzire centrală și electricitate. Construcția edificiului de 3.500 de metri pătrați a început în 1875 și a durat 39 de ani.

Transfagărășanul nu trebuie ratat, grație peisajelor pe care le oferă. Lung de mai bine de 150 de kilometri, a fost numit „cea mai spectaculoasă șosea din lume" de către echipa Top Gear. Pe acest drum se ajunge la Lacul Bâlea, o altă atracție turistică a României.

Sarmizegetusa Regia este popasul obligatoriu în istoria dacilor. Aflată la o altitudine de 1.200 de metri, fortăreața, ce cuprinde șase citadele, era centrul sistemului de apărare din Muntii Orăștiei.

Sibiul, care a fost Capitala Europeană a Culturii în 2007, este promovat ca fiind cel mai frumos oraș din România. Cu sute de evenimente culturale anual, „Sibiul este orașul de care te vei îndrăgosti". Un turist are nevoie de 4 - 5 zile pentru a explora orașul și împrejurimile.

Cimitirul Vesel din Săpânța este faimos pentru crucile sale colorate, desenele naive și versurile originale ce vorbesc despre viața celor îngropați aici. Practic, e un muzeu în aer liber.

Marea Neagră beneficiază de un litoral generos. Mamaia este promovata ca fiind „cea mai buna stațiune".

Peștera Urșilor merită de asemenea vizitată. Peștera e în Munții Apuseni, lângă Chiscau, în Bihor. Oasele aparțin unei specii de urs care a dispărut în urmă cu 27.500 de ani, Ursus spelaeus.

Chipul de 40 de metri al lui Decebal, sculptat în munte în perioada 1994 - 2004, la Porțile de Fier, trebuie văzut.

Și nu în ultimul rând, turiștii sunt invitați la „Castelul lui Dracula", Bran.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md