România ar fi cea mai indicată să APERE R. Moldova de DRONELE rusești. Secretarul general al NATO: „Puteţi fi siguri că R. Moldova se află foarte mult pe radarul nostru şi că vă respectăm ţara, respectăm conducerea”
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat marţi că eventualitatea ca aliaţii să doboare dronele ruseşti care ameninţă R. Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat la nivel bilateral decât la nivel de alianță, potrivit News.ro.
Mark Rutte a fost întrebat, marţi, la un briefing de presă, dacă România sau aliaţii în general pot face ceva pentru a apăra R. Moldova de dronele ruseşti care provin din Ucraina vecină şi care în ultima vreme cad tot mai des pe teritoriul nostru.
Secretarul general al NATO a spus că ar fi mai degrabă o chestiune de reglat pe plan bilateral, între România şi Moldova.
„Întrebarea privind dronele este foarte mult, cred eu, şi o întrebare bilaterală, ce ar putea face România şi R. Moldova aici. Aşa că nu depinde de mine acum să comentez acest lucru, ci aş lăsa-o pe seama autorităţilor române pentru moment”, a punctat Rutte.
El a salutat totodată modul în care moldovenii şi conducerea de la Chişinău au ştiut să treacă prin piedicile puse în recentele alegeri de interferenţa străină şi a dat asigurări că R. Moldova se află în atenţia NATO.
„Puteţi fi siguri că R. Moldova se află foarte mult pe radarul nostru şi că respectăm ţara, respectăm conducerea, mai ales când ați văzut ce s-a întâmplat în timpul alegerilor şi al referendumului proeuropean şi cât de multă influenţă străină a existat, dar în cele din urmă, guvernul a fost capabil, împreună cu populaţia, într-un mod calm şi echilibrat, să meargă mai departe”, a subliniat secretarul general al NATO.
Mark Rutte a ţinut să spună că are cel mai mare respect pentru preşedinta Maia Sandu.
„Sunt în contact intens cu ea şi vom continua să facem acest lucru”, a precizat el.
De menționat că cel puțin cinci drone rusești de tip momeală, care însoțesc aparatele de luptă „Shahed”, au căzut pe teritoriul R. Moldova. Una dintre aceste drone dotate cu camere de supraveghere a ajuns până la Chișinău.
Radu Ghilaș, regizor, actor: Piesa „Eu am vorbit cu Putin” este „o exorcizare a fricilor legate de război și de figura lui Vladimir Putin”
Scenariul din R. Moldova, APLICAT și în România? Un agent al Rusiei plănuia un ATENTAT lângă București. El făcea parte dintr-o rețea care opera și în Polonia și Cehia
Licențierea importului de cereale și oleaginoase ar putea fi extinsă și pentru anul 2025: MAIA a inițiat procesul