Roger Federer, DISPĂRUT din clasamentul ATP. Nu s-a mai întâmplat așa ceva din 1997. Când intenționează elvețianul să revină pe terenul de tenis
Roger Federer nu mai figurează în ultimul clasament ATP dat publicității în cursul zilei de luni, 11 iulie.
Marele campion elvețian nu a mai participat la vreun turneu ATP de peste un an de zile, de la ediția din 2021 a Grand Slamului de la Wimbledon.
Conform RTS, acest lucru nu se mai întâmplase (să nu figureze în ierarhia mondială) din septembrie 1997, atunci când se afla în prima parte a carierei.
Pe 22 septembrie 1997, Roger se afla pe locul 803 mondial, pentru ca de-a lungul carierei să ajungă să bifeze 310 săptămâni pe prima poziție a clasamentului ATP (este depășit la acest capitol doar de Novak Djokovic).
Federer se găsea pe locul 97 săptămâna trecută, dar acum nu există vreo poziție în dreptul profilului său de pe siteul oficial al ATP.
Elvețianul a rămas fără punctele obținute la All England Club în 2021, iar acum va fi nevoit să primească wild carduri din partea organizatorilor pentru a putea participa la diverse turnee.
Roger speră să revină în circuitul mondial odată cu Laver Cup (23-25 septembrie, O2 Arena din Londra), iar mai apoi să poată participa la ATP Basel (24-30 octombrie).
Federer, cel care va împlini 41 de ani pe 8 august, a suferit mai multe operații la genunchi în ultimii ani, iar aparițiile sale pe terenurile de tenis au fost tot mai rare.
Campionul din Basel speră să mai poată evolua o dată la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat de opt ori în carieră (record în Era Open), ultima dată în 2017.
În total, Mister Perfect are 20 de turnee de Grand Slam cucerite, performanță cu care se află pe locul 3 (după Rafael Nadal 22 și Novak Djokovic 21).
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România