06:31:30 31.10.2024
Stiri

REȚETE // Idei de cină cu ouăle rămase de la Paști

Știri 11.04.2018 07:02 Vizualizări4489 Autor: Ziarul National
REȚETE // Idei de cină cu ouăle rămase de la Paști sursa: eva.ro


Ce poți să faci dacă ai vopsit prea multe ouă de PaștI și nu s-au mâncat? Există foarte multe metode ca să folosești la cină ouăle rămase!

Cu siguranță ți s-a întâmplat an de an să vopsești prea multe ouă roșii, iar după sărbători nu mai știi ce să faci ca să le consumi cât mai repede.

Ca să nu te plictisești mâncând același lucru, iată câteva idei de cină cu ouăle rămase de la PaștI!

Cele mai bune combinații ca să folosești ouăle rămase de la Paște:

1. Baghetă cu pesto și ou fiert

Poți să faci un sandviș delicios care merge de minune la masa de prânz sau la cină. Folosește o bucată de baghetă pe care să o ungi cu pesto și să tai rondele de ou fiert în ea. Acest sandviș este delicios alături de o salată de roșii cherry cu puțină ceapă roșie.

2. Salată Nicoise

Această salată constituie o altă soluție genială ca să consumi ouăle rămase de la PaștI. Ea combină ouăle fierte cu ton, cartofi și fasole verde crocantă. Ca să o prepari ai nevoie de ouă fierte, o conservă de ton în suc propriu, cartofi fierți, fasole verde fiartă, câteva măsline kalamata, roșii și frunze proaspete de salată. Stropește salata cu un dressing din muștar, ulei de măsline, oțet și usturoi ca să obții un preparat perfect pentru cină sau prânz.

3. Ouă cu roșii și curry la tigaie

Această combinație este foarte rapidă, gustoasă și merge de minune alături de o porție de orez Basmati.

Trebuie doar să călești puțină ceapă, usturoi, după care să adaugi curry, garam masala, coriandru, chimen și fulgi de ardei iute ca să se întrepătrundă aromele. Apoi se pun roșiile cherry tăiate în jumătăți și se lasă la foc mic 10 minute până se înmoaie și lasă puțin sos. Se condimentează cu sare, piper și se aranjează ouăle fierte tari și tăiate în două. Se servește peste o porție de orez basmati.

De asemenea, poți să faci și o shakshuka, însă vei folosi ouăle roșii în locul celor proaspete. Însă, preparatul obținut va fi unul la fel de gustos.

4. Ruladă din mușchi de porc cu ou, ardei şi verdeţuri

Poate să fie un aperitiv delicios, iar feliile le poţi folosi şi pentru a-ţi face sandvişuri pentru serviciu. Folosește carne de porc, pune ardei, mozzarella, verdețuri și ouă fierte, rulează frumos și lasă totul la cuptor 35-45 de minute până când carnea este pătrunsă.

5. Toast cu salată de ou și avocado

Amestecă ouăle fierte tăiate cu bucăți de avocado, puțin iaurt grecesc, zeamă de lămâie, ceapă verde, sare și piper. Această salată merge de minune pe pâine de secară prăjită și frecată cu puțin usturoi. Este un deliciu care se prepară foarte repede, astfel încât poți să folosești ouăle rămase de la Paști fără să te plictisești de același preparat.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.10.2024 13:50 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Atipicul stride...

28.10.2024 09:29 Ziarul National Nicolae Enciu // Tratatul de la Paris...

28.10.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc și scenar...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va deveni președintele R. Moldova după turul doi al alegerilor prezidențiale de pe 3 noiembrie 2024?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md