REȚETE gustoase de aripioare picante, din toată lumea
Nu putem nega faptul că zilele în care mâncăm aripioare picante sunt o adevărată sărbătoare pentru toți membrii familiei. Le consumăm în special vinerea, dar și în weekend sau la petreceri. Totuși, nu trebuie să ieșim neapărat în oraș pentru a putea savura asemenea bunătăți, ci putem să ne bucurăm de acestea și în confortul propriului cămin, alături de întreaga familie.
Există multe rețete de aripioare picante adunate din jurul lumii. Se pare că fiecare cultură are propriul mod de a găti delicioasele aripioare, de la cele americane, marinate cu sos barbeque, până la cele preparate cu citrice. Însă adevăratele provocări sunt aripioarele picante cu miere, whiskey, sirop de arțar sau sos de soia. Ești curios să încerci aceste preparate deosebite? Descoperă mai jos cele mai gustoase rețete cu aripioare, adunate din toate colțurile lumii!
Rețete gustoase de aripioare picante
Aripioare cu miere și lămâie
Rețeta de aripioare cu amestec special, miere și lămâie poate să îți schimbe total modul în care prepari aripioarele de acum încolo. Aripioarele picante sunt foarte bine gătite și combinate cu un sos delicios care te va face să te lingi pe degete!
Ingrediente:
1,5 kilograme de aripioare de pui;
1/3 cană de amestec special;
1 ceașcă de sos barbeque;
2 lingurițe de miere;
1 linguriță de sos Sriracha;
1 lime.
Ingrediente pentru amestecul special:
6 lingurițe de paprika;
1 linguriță de sare;
1 linguriță de piper negru măcinat;
3 lingurițe de usturoi pudră;
2 lingurițe de ceapă pudră;
1 linguriță de cimbru uscat;
1 linguriță de boia de ardei iute (sau piper cayenne).
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Stropește hârtia de copt pe care o vei pune în tavă cu ulei. Așază aripioarele într-un singur strat, fără a le îngrămădi. Presoară pe fiecare aripioară amestecul special.
Lasă aripioarele la 180 de grade în cuptor, pentru 30 de minute.
În timp ce aripioarele se coc, prepară sosul. Taie un lime în două jumătăți și stoarce doar o jumătate. Păstrează cealaltă jumătate pentru mai târziu.
Adaugă sosul barbeque, mierea și Sriracha și zeama de la jumătatea de lime într-un bol. Amestecă până toate ingredientele se vor combina.
După 30 de minute de copt, scoate aripioarele din cuptor și unge-le cu jumătate din sosul obținut. Bagă din nou aripioarele în cuptor, de data aceasta pentru 10 minute.
Scoate aripioarele și unge-le cu restul de sos rămas. Mai lasă-le 10 minute în cuptor pentru ca sosul să se caramelizeze frumos pe aripioare.
Scoate aripioarele picante din cuptor și stoarce sucul de la jumătatea de lime rămasă peste acestea. Se servesc calde!
Aripioare picante cu portocală
Această rețetă merge îndeosebi de Crăciun, datorită aromei îmbietoare de portocală. Totuși, poate fi și un preparat revigorant pe timp de vară.
Ingrediente:
8 aripioare de pui;
2-3 lingurițe de ulei vegetal;
sare;
piper negru, după gust.
Sos:
2 portocale mari;
3 lingurițe de miere;
2 lingurițe de sos de soia;
4 căței de usturoi;
1 linguriță de ghimbir proaspăt ras;
¼ linguriță de piper cayenne (după gust) sau boia de ardei iute.
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Înfășoară un grătar de la cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu ulei sau unt.
Într-un bol mediu, unge aripile cu ulei, sare și piper. Pune aripioarele pe grătar. Încearcă să nu le îngrămădești.
Lasă aripioarele la cuptor pentru 45-50 de minute.
Mod de preparare sos:
Stoarce portocalele și amestecă sucul cu sosul de soia și mierea. Adaugă usturoiul pisat, ghimbirul ras și piperul cayenne. Amestecă bine ingredientele.
Pune acest amestec pe aragaz la un foc mediu și lasă-l până începe să fiarbă. Scade temperatura și amestecă încontinuu, până când lichidul va fi redus la jumătate și va începe să semene cu un sos cremos. Ia sosul de pe foc.
După ce aripioarele sunt gata, toarnă sosul pe deasupra și servește.
Acest sos ajunge pentru 8-10 aripioare.
Aripioare Thai cu sos de arahide
Această rețetă stă, de fapt, la baza aripioarelor cu portocale. Dacă și tu ești înnebunită după rețete de aripioare fresh, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă asiatică.
Ingrediente:
1 kilogram de aripioare;
2 lingurițe de ulei vegetal;
1 linguriță de ulei de susan;
1 linguriță de sare;
½ linguriță de piper negru.
Ingrediente pentru sosul de arahide:
2/3 ceașcă de unt de arahide;
¼ ceașcă de apă fierbinte;
1 linguriță de ghimbir proaspăt ras;
1 lingură de zeamă de lime;
1 linguriță de sos de pește;
1 lingură de sos de soia nesărat;
1 lingură de miere;
½ linguriță de boia de ardei iute (dacă îți plac aripioarele extrem de picante, poți adăuga mai multă boia).
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Curăță aripioarele, spală-le și lasă-le la uscat. După aceea, pune-le într-un bol încăpător.
Toarnă uleiul vegetal peste acestea, uleiul de susan, sarea și piperul. Pune foaia de copt în tavă, după care așază aripioarele într-un singur strat, asigurându-te că nu se lipesc între ele.
Lasă la cuptor aripioarele timp de 45-50 de minute, rotind din când în când tava, pentru a te asigura că toate se vor coace la fel. În timp ce aripioarele sunt la cuptor, prepară sosul.
Mod de preparare sos:
Într-un bol mediu, amestecă toate ingredientele pentru sos menționate mai sus. Gustă și asezonează sosul cu sare, piper și boia de ardei iute.
După ce aripioarele s-au copt, scoate-le din cuptor și pune-le într-un bol mare. Cât timp aripioarele încă mai sunt fierbinți, toarnă sosul picant peste ele și amestecă bine. Aripioarele picante se servesc imediat, cât timp sunt calde.
Sursa: divahair.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani