REȚETE // Detoxifiere de zahăr în 10 zile. Ce să mănânci în fiecare zi?
Detoxifierea de zahăr te ajută să slăbeşti, să mănânci sănătos şi să scapi de toxine. Dacă nu ştii ce să mănânci în aceste zile, poţi să te inspiri din sugestiile noastre.
Zahărul stă la baza celor mai grave boli de care este afectată în prezent omenirea. El face ravagii în corp şi împiedică buna funcţionare a tuturor organelor. Cu cât vei consuma mai mult zahăr rafinat cu atât funcţiile pancreasului vor fi mai afectate, declanșând reacţii în lanţ care se răsfrâng şi asupra altor organe.
Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase.
„Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă - alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată - nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate.
Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor.
Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (...) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate”, explică dr. David Servan-Schreiber în cartea sa „Anticancer”.
Ca să reduci consumul de zahăr şi să faci o cură de detoxifiere de zahăr, iată ce trebuie să mănânci în aceste 10 zile:
Ziua 1
Mic dejun: Toast cu unt de arahide natural, felii de banană şi seminţe de chia
Prânz: Un bol cu quinoa, năut, varză kale/spanac, pui la grătar, zeamă de lămâie, sare şi piper
Gustare 1: Iaurt grecesc fără grăsimi cu felii de portocală
Gustare 2: Morcovi şi un măr
Cină: O jumătate de dovleac copt şi făcut spaghete cu furculiţa plus sos de roşii, ciuperci, spanac, ulei de măsline, pui şi mozzarella
Desert: 1/2 porţie de mango congelat, 1/2 porţie de afine congelate.
Ziua 2
Mic dejun: Toast cu cremă de brânză, somon afumat, capere şi piper
Prânz: Conopidă mărunţită în robot precum orezul şi înăbuşită cu ulei, usturoi, ceapă verde, zeamă de lămâie, sare şi piper. Apoi amestecată cu boabe de fasole, porumb, ardei roşu, avocado şi un sos din iaurt grecesc fără grăsime, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Gustare 1: Un măr
Gustare 2: Un morcov
Cină: Dovleac copt, făcut spaghete cu furculiţa peste care se pune sos de roşii, ciuperci, pui şi un ou prăjit.
Desert: Banana congelată mixată cu căpşuni congelate.
Ziua 3
Mic dejun: Salată de cartofi dulci fierţi cu ardei roşu, ardei iute, ceapă roşie şi cârnaţi de pui
Prânz: Conopidă mărunţită în robot precum orezul şi înăbuşită cu ulei, usturoi, ceapă verde, zeamă de lămâie, sare şi piper. Apoi amestecată cu boabe de fasole, porumb, ardei roşu, avocado şi un sos din iaurt grecesc fără grăsime, zeamă de lămâie, sare şi piper
Gustare: Morcovi
Cină: Sandviş la cuptor sau pe grătar cu mozzarella, varză de Bruxelles şi măr
Desert: căpşuni congelate
Ziua 4
Mic dejun: Cartofi dulci, ardei roşu, ceapă roşie, ardei iute şi ciuperci înăbuşite plus un ou prăjit
Prânz: Spaghete din zucchini cu carne tocată de vită înăbuşită cu ceapă, ţelină apio şi morcovi
Gustare: Morcovi
Cină: Sandviş la grătar sau cuptor cu brânză mozzarella, varză de Bruxelles şi măr
Desert: Îngheţată de banane şi căpşuni congelate, mixate în robot
Ziua 5
Mic dejun: Sandviş pe grătar cu mozzarella, ciuperci sotate cu ceapă şi smochine proaspete
Prânz: Salată de crab cu mango pe rondele de castravete
Gustare 1: O clementină
Gustare 2: Morcovi
Cină: Fajita pui, morcovi şi orez din conopidă cu fasole
Desert: Mere cu scorţişoară
Ziua 6
Mic dejun: Quesadilla cu ou, spanac, ciuperci şi brânză
Prânz: Spaghete din zucchini cu avocado, măr şi sos de iaurt grecesc fără grăsime
Gustare: morcovi cu humus
Cină: Fâşii de carne de vită făcută la wok cu ardei, ceapă şi ciuperci
Desert: Îngheţată de banane şi căpşuni congelate, mixate în robot
Ziua 7
Mic dejun: Omletă cu spanac, smochine, mozzarella şi felii de avocado
Gustare: ardei roşu şi câteva migdale
Prânz: Un bol cu verdeţuri, spaghete din dovleac la cuptor, pui la grătar, castravete, mărar, orez brun, quinoa, conopidă coaptă, măr şi morcovi
Gustare: morcovi
Cină: orez din conopidă cu salsa de mango şi creveţi
Desert: Căpşuni şi afine congelate
Ziua 8
Mic dejun: Toast din cartofi dulci (felii de cartof puse în prăjitorul de pâine) cu unt de arahide, banane şi scorţişoară
Prânz: Orez din conopidă ci salsa de mango şi avocado
Gustare 1: mix de fructe
Gustare 2: Morcovi
Cină: Toast cu mozzarella, smochine proaspete şi curcan la cuptor
Desert: Căpşuni şi afine congelate
Ziua 9
Mic dejun: Toast cu cremă de brânză, somon afumat şi capere
Prânz: Spaghete din zucchini cu ardei galben, ceapă roşie, roşii uscate, castraveţi şi brânză feta
Gustare 1: Felii de ananas
Gustare 2: Morcovi şi humus
Gustare 3: Un măr
Cină: Chiftea din carne de curcan cu guacamole şi morcovi la cuptor
Desert: mango
Ziua 10
Mic dejun: Cartofi dulci, ceapă roşie, ardei roşu, ardei iute înăbuşite plus un ou prăjit
Prânz: Chiftea din curcan cu morcovi, castraveţi, avocado şi sos de iaurt cu lămâie
Gustare 1: Mix de fructe
Gustare: Mix de fructe
Cină: Somon la cuptor cu sos de muştar şi mărar plus varză de Bruxelles
Desert: mango şi bucăţi de banană congelată.
Sursa: eva.ro
VIDEO // Noi imagini în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cum „striga” la Kozak
VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”
DOC // Platon ar cere DESPĂGUBIRI de 250 de MILIOANE de dolari de la R. Moldova, prin intermediul juriștilor săi