REȚETE // Deserturi cu VIŞINE pe care trebuie să le încerci
Vişinele sunt delicioase în prăjituri şi le poţi folosi într-o mulţime de combinaţii. Descoperă cele mai bune deserturi cu vişine pe care trebuie să le încerci!
Vişinele au un conţinut ridicat de vitamina C, te ajută să slăbeşti şi stimulează producerea melatoninei care este necesară pentru un somn odihnitor. Se pot consuma ca atare dacă îţi place gustul lor acrişor, dar le poţi folosi şi pentru a face deserturi delicioase.
Iată câteva deserturi cu vişine pe care trebuie să le încerci:
Chec simplu cu vişine
Se prepară foarte repede şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Vei obţine un chec delicios, dulce-acrişor care merge de minune cu iaurt grecesc amestecat cu zahăr praf, coajă şi zeamă de lămâie. Ai nevoie de trei ouă care se bat bine cu mixerul şi cu puţină sare, după care se adaugă pe rând câte o lingură de zahăr până când obţii o consistenţă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul, laptele sau apa şi se mixează bine.
Făina se amestecă cu un plic de praf de copt şi se încorporează în amestecul cu ouă. Vişinele se amestecă cu plicul de vanilie Bourbon şi două linguri de făină, după care se încorporează câteva în aluat şi restul deasupra aluatului. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă, se ornează deasupra cu vişinele rămase şi se introduce la cuptor.
Prăjitura se lasă la cuptor timp de 40-50 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea.
Crostata cu vişine
Se face un aluat fraged cu unt, iar după ce s-a întărit la frigider, se întinde şi se umple cu vişine scurse de zeamă şi amestecate cu amidon de porumb şi zahăr. Se înveleşte puţin umplutura aducând aluatul peste vişine şi se lasă la cuptor până când se rumeneşte crostata.
Aluat de foietaj/plăcintă cu vişine
Cu ajutorul aluatului congelat poţi să obţii pateuri delicioase şi rapide cu vişine. Pentru a obţine umplutura, vişinele se fierb 10 minute cu zeamă de lămâie şi zahăr, adăugând la final amidon de porumb pentru a îngroşa compoziţia. Această compoziţie o poţi folosi şi pentru a umple aluatul de plăcintă sau foietaj pe care îl aşezi în formele pentru brioşe.
Tiramisu cu vişine şi mascarpone
Poţi să foloseşti sosul de vişine de mai sus şi o cremă de mascarpone împreună cu pişcoturi înmuiate în cafea pentru a face un tiramisu delicios. De asemenea, poţi să foloseşti orice fel de fursecuri, biscuiţi sau checuri simple pentru a face o prăjitură rapidă în straturi pe care o poţi aranja într-un vas pătrat de yena sau în pahare.
Ruladă cu cremă de ciocolată şi vişine
Se face un blat simplu şi subţire la cuptor care se umple cu cremă de mascarpone amestecat cu zahăr, cacao (sau ciocolată neagră topită şi răcită), lichior şi vişinele fără sâmburi scurse de zeamă.
Brownies cu vişine
În reţeta obişnuită de brownies se folosesc şi vişine fără sâmburi, scurse de zeamă pentru a obţine o combinaţie delicioasă pentru iubitorii de ciocolată.
Cheesecake, brownie şi vişine - 3 in 1
Foloseşte acelaşi aluat pentru brownie pe care să-l torni într-o tavă, apoi să pui o umplutură din cremă de brânză preparată ca pentru cheesecake şi câteva vişine şi la final un alt strat de aluat pentru brownie. Vei obţine o prăjitură delicioasă.
Cheesecake fără coacere cu ciocolată şi vişine
Cu ajutorul unui blat din biscuiţi graham amestecaţi cu unt obţii foarte rapid baza cheesecake-ului. Pentru a face crema trebuie să amesteci crema de brânză cu zahăr pudră, puţină smântână lichidă sau frişcă şi ciocolată topită şi răcită şi câteva vişine fără sâmburi pe care o întinzi peste blatul de biscuiţi. Deasupra se toarnă un strat generos de sos de vişine obţinut prin fierberea vişinelor cu zeamă de lămâie şi zahăr, iar la final fiind adăugat amidon de porumb sau seminţe de chia pentru a îngroşa sosul.
Sursa: eva.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania