REȚETE // Deserturi cu ciocolată fără coacere
Să recunoaștem, oricine adoră ciocolata! Iar dacă nici nu trebuie să petrecem mult în bucătărie pregătind deserturi savuroase, totul este perfect! Dacă într-o zi nu ai poftă de fructe sau vanilie, pur și simplu te vei îndrăgosti de aceste deserturi cu ciocolată care nu necesită coacere. Descoperă două rețete simple de deserturi fără coacere!
Brioșe cheesecake
Brioșele pot fi un adevărat test al imaginației tale în bucătărie, deoarece pot fi făcute într-o multitudine de variante. Cu toate acestea, o combinație între brioșele jucăușe și cheesecake-ul răcoritor este fantastică, mai ales că ai nevoie de foarte puțin timp pentru a le face.
Ingrediente de care ai nevoie:
- 250 de grame de cremă de brânză;
- două linguri de zahăr;
- o jumătate de linguriță de extract de vanilie;
- o linguriță de suc proaspăt de lămâie;
- două căni de fulgi de ciocolată;
- două lingurițe de ulei vegetal;
- 2 linguri de sare;
- coajă de lămâie.
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron crema de brânză, zahărul, extractul de vanilie, sucul și coaja de lămâie până se omogenizează. Lasă amestecul la frigider într-o pungă tăiată la capăt, pentru ornat. Adaugă în alt vas fulgii de ciocolată și uleiul vegetal și pune-l 30 de secunde la microunde. Așază formele de brioșe pe o tavă și adaugă o lingură din amestecul topit în fiecare. Lasă tava în frigider pentru 15 minute. Apoi, scoate tava din frigider și adaugă în fiecare formă o lingură de amestec de brânză. Presară deasupra sare și lasă tava în frigider pentru încă 20 de minute. Dacă nu le servești atunci, le poți păstra la rece într-un recipient etanș.
Batoane cu ciocolată și unt de arahide
Indiferent de ocazie, acest desert este ideal. Este foarte ușor de realizat și cu ingrediente la îndemâna oricui.
Ingrediente:
- opt linguri de unt topit;
- o cană de biscuiți digestivi pisați;
- o jumătate de cană de zahăr vanilat;
- o cană de unt de arahide;
- o linguriță de sare;
- o cană de fulgi de ciocolată;
- un sfert de cană de cereale integrale (pentru decor).
Cum prepari acest desert cu ciocolată fără coacere:
Așază foi de copt într-o tavă. Într-un castron mai mare amestecă untul topit, biscuiții digestivi, zahărul, jumătate din untul de arahide și sarea. Întinde amestecul în tavă și lasă la frigider pentru 15 minute. Topește fulgii de ciocolată la microunde sau cu ajutorul unui castron pus deasupra altui vas cu apă pe foc și restul de unt de arahide. Adaugă amestecul peste cel din tavă și mai lasă 15 minute la frigider. Pentru servit, se taie în formă de baton și se pot păstra la rece timp de o săptămână.
Sursa: divahair.ro
Mesaje FALSE pe rețelele de socializare: Poliția susține că Nu a fost înregistrat niciun caz în care cetățenii ar fi fost jefuiți de persoane care merg pe la casele oamenilor și s-ar prezenta ca fiind angajați ai instituțiilor de stat
METEO // Schimbare bruscă a vremii: Mai puține grade în termometre, ghețuș, lapoviță și ninsoare
Întâlnire nouă, probleme vechi: Regimul separatist de la Tiraspol continuă să efectueze presiuni asupra școlilor cu predare în limba română, a fermierilor cu terenuri după traseul Camenca - Tiraspol și să țină ilegal în detenție cetățeni moldoveni