22:49:23 19.01.2025
Stiri

Reţete de Crăciun // Idei pentru APERITIVE uşoare pe care le faci în 15 minute

Social 23.12.2015 08:00 Vizualizări5559 Autor: Ziarul National
Reţete de Crăciun // Idei pentru APERITIVE uşoare pe care le faci în 15 minute sursa: eva.ro

Bruschetele inedite sau combinaţiile gustoase de pateuri sunt câteva dintre cele mai bune soluţii pe care le poţi prepara foarte rapid cu ocazia Sărbătorilor.

1. Bruschete cu roșii uscate în ulei, capere și ardei iute

Ingrediente:

1 baghetă integrală;

1-2 căței de usturoi;

ulei de măsline;

5-6 roșii uscate, conservate în ulei;

2 lingurițe de capere;

1 ardei iute;

1 linguriță de cimbru uscat;

sare și piper pentru asezonare.

Mod de preparare:

Bagheta se taie felii și se prăjește ușor pe ambele părți într-o tigaie grill sau pe plita de la cuptor. După ce s-a prăjit, se freacă fiecare felie pe ambele părți cu un cățel de usturoi și se stropește cu puțin ulei de măsline. Roșiile se taie în cubulețe mici, iar ardeiul în rondele foarte subțiri. Dacă este prea iute, se pot scoate semințele și nervura. Se așază pe fiecare felie de baghetă câteva cubulețe de roșie, 4-5 capere și 2-3 rondele de ardei iute. Se condimentează cu piper, sare și cimbru.

2. Bruschete cu roșii și fileuri de anșoa

Ingrediente:

1 baghetă de pâine integrală;

50 grame fileuri de anșoa sau sardine

1-2 roșii potrivite;

1 ceapă roșie mică

piper;

oregano;

1-2 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Pâinea se taie în felii și se prăjește pe ambele părți. După ce s-a prăjit, se freacă pe ambele părți cu usturoi și se stropește cu uleiul de la fileuri de pește. Roșiile și ceapa se taie cubulețe și se presară deasupra feliilor de pâine, iar pe deasupra se pun câte 2-3 fileuri de anșoa. Se asezonează cu piper și oregano. Nu este nevoie de sare, fileurile de pește sunt suficient de sărate.

3. Bruschete cu somon, smântână, hrean și mărar



Ingrediente:

1 baghetă de pâine integrală;

150 gr. somon afumat;

50 gr. smântână;

50 gr. hrean proaspăt sau conservat;

mărar proaspăt tocat.

Mod de preparare:

Se feliază bagheta, se pun pe deasupra fâșii de somon. Se stropește cu smântănă și se presară deasupra hrean ras și mărar proaspăt tocat.

4. Tartine cu pastă de năut şi avocado



Năutul este o sursă bună de proteine, iar în combinaţie cu pasta de susan pe care o foloseşti în compoziţia pateului vei asigura organismului şi un plus de calciu. De asemenea, peste pasta de năut (humus) poţi să pui felii de avocado, un fruct care este bogat în grăsimi bune pentru inimă şi creier. Astfel, vei obţine o tartină delicioasă şi săţioasă.

Prăjeşte două felii de pâine, după care întinde pasta de năut şi ornează tartinele cu felii de avocado şi puţin ardei iute (dacă preferi). De asemenea, poţi să mănânci humusul cu chipsuri coapte din făină de mălai.

5. Salată de ton cu ceapă şi roşii în jumătăţi de avocado



Ai nevoie de:

conserve de ton bucăţi în ulei

roşii cherry

ceapă roşie

sare

piper

zeamă de lămâie

avocado.

Se amestecă ingredientele pentru salată şi se aşază în jumătăţile de avocado, stropite în prealabil cu zeamă de lămâie.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md