REȚETE // Cum să folosești MERELE în combinații inedite?
Sunt gustoase și le putem folosi într-o mulțime de rețete interesante, de la sos pentru carne până la deserturi rapide. Descoperă câteva sugestii ca să folosești merele în preparatele tale!
Merele sunt o sursă excelentă de fibre și nutrienți care ajută la digestie și hrănesc organismul. Pentru că le găsim în piețe și avem soiuri foarte gustoase, merită să le folosești în bucătărie. Pe lângă vestita plăcintă cu mere care este delicioasă, mai există o mulțime de feluri în care poți găti cu ele. Descoperă câteva dintre cele mai ușoare combinații pe care le poți face cu ajutorul merelor!
Cum să folosești merele în combinații inedite?
Inele de mere prăjite
O rețetă cu mere foarte interesantă și rapidă ar fi aceste inele date printr-un amestec de făină, după care prăjite în baie de ulei. Ca să obții aluatul trebuie să amesteci făină cu praf de copt, nucșoară, scorțișoară, zahăr, sare, ou și lapte bătut. Apoi se trec rondelele de măr prin aluat și se prăjesc într-o tigaie cu mult ulei. Se pot servi cu un sos de caramel.
Trandafiri din măr și aluat
Chiar dacă la o primă vedere pot să pară complicat de făcut, vei vedea cât de simplu poți să faci acești trandafiri aspectuoși cu măr. Ai nevoie de aluat foietaj pe care să presari zahăr și scorțișoară, după care să-l tai în fâșii lungi. Feliile de măr se fierb trei minute în apă cu zahăr cu scorțișoară, după care se așază pe fâșii și se rulează cu aluatul. Se lasă la cuptor până când se rumenesc frumos.
Brioșe sănătoase cu quinoa și mere
Dacă vrei să ai mereu la îndemână o variantă sănătoasă pentru micul dejun poți să faci în avans aceste brioșe delicioase.
Trebuie să amesteci quinoa gătită cu fulgi de ovăz, nucșoară, scorțișoară, zahăr, miere/sirop de arțar, mere tăiate cubulețe și ouă. Se pune câte puțin din amestec în formele pentru brioșe și se lasă la cuptor până se rumenesc.
Tarte cu blat din biscuiți, umplute cu mere
Dacă îți plac tartele cu fructe, această rețetă va fi exact pe gustul tău. Se prepară foarte ușor, fără mari bătăi de cap. Pentru blatul din biscuiți ai nevoie să mixezi biscuiți graham cu unt topit, după care presezi amestecul în formele pentru brioșe și lași la cuptor cinci minute. Pentru a prepara umplutura se amestecă merele tăiate cubulețe cu nucșoară, scorțișoară, puțină făină și zahăr. Se umple fiecare coșuleț cu acest amestec și se lasă la cuptor 5-10 minute până se caramelizează merele.
Sursa: eva.ro
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți