Rețeta Tamarei Șchiopu // Pere marinate
Și fiindcă e toamnă și toată lumea conservă fructe și legume, vă propun azi o rețetă de pere conservate, care va transforma o zi sumbră de iarnă într-o explozie de arome și imaginații.
Ingrediente
1.Într-o cratiță adâncă se amestecă zahărul, oțetul, toate condimentele și se aduce la fiert.
2.Se adaugă perele și se gătesc 10 minute, apoi se adaugă rozmarinul pentru încă 5 minute.
3.Cu o lingură găurită perele se transferă în borcănașe sterilizate, iar lichidul se mai dă într-un clocot.
4.Se toarnă peste pere și se închid ermetic imediat, apoi se păstrează la loc întunecat și rece.
5.Perele vor fi condimentate și bune pentru consum în două săptămâni. Odată deschis, borcanul trebuie ținut la frigider, nu mai mult de o săptămână.
Perele marinate pot fi servite ca desert sau în salate verzi ori cu platouri de afumături.
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”