02:48:04 25.04.2024
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Pere marinate

Social 19.09.2015 16:30 Vizualizări4023 Autor: Tamara Șchiopu
Rețeta Tamarei Șchiopu // Pere marinate sursa: google.ro


Și fiindcă e toamnă și toată lumea conservă fructe și legume, vă propun azi o rețetă de pere conservate, care va transforma o zi sumbră de iarnă într-o explozie de arome și imaginații.

Ingrediente

  • 450 de grame de zahăr
  • 400 ml de oțet de mere
  • o linguriță de cuișoare
  • o linguriță de boabe de echinabar
  • un bețișor de scorțișoară
  • patru bucăți de coajă de lămâie
  • 750 de grame de pere mărunte, întregi, curățate de coajă
  • două fire de rozmarin

      1.Într-o cratiță adâncă se amestecă zahărul, oțetul, toate condimentele și se aduce la fiert.

      2.Se adaugă perele și se gătesc 10 minute, apoi se adaugă rozmarinul pentru încă 5 minute.

      3.Cu o lingură găurită perele se transferă în borcănașe sterilizate, iar lichidul se mai dă într-un clocot.

      4.Se toarnă peste pere și se închid ermetic imediat, apoi se păstrează la loc întunecat și rece.

      5.Perele vor fi condimentate și bune pentru consum în două săptămâni. Odată deschis, borcanul trebuie ținut la frigider, nu mai mult de o săptămână.

      Perele marinate pot fi servite ca desert sau în salate verzi ori cu platouri de afumături.


  • Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

    20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

    19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md