Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert-cremă cu dovleac


Acest desert puhav va impresiona toți oaspeții, mai ales la o sărbătoare de nuntă sau de Revelion. Este foarte simplu de asamblat, odată ce toate ingredientele sunt pregătite.
Ingrediente pentru 4 persoane
1.Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe de 1 cm.
2.Miezul de dovleac tot se taie în cubulețe de 1 cm.
3.Într-o cratiță de inox se amestecă merele, miezul de dovleac și zahărul și se pune totul la foc mediu pentru 5-7 minute, până când se obține un piure uniform, dar nu foarte subțire. Dacă e necesar, sucul excesiv poate fi scurs din pireu.
4.Pentru un gust mai acrișor, se adaugă suc de lămâie, după dorință.
5.Piureul se lasă să se răcească complet, după care se aranjează în cupe pentru desert, în cantități egale.
6.Între timp, se pregătește crema.
7.Frișca se bate viguros împreună cu esența de vanilie, până se îngroașă și formează creste.
8.În crema de frișcă bătută se adaugă laptele concentrat și se amestecă ușor.
9.Amestecul se pune la frigider pentru o oră, să se răcească și să se mai îngroașe puțin.
10. Crema se toarnă atent, în cantități egale, peste piureul de fructe din cupele reci.
11. Se presară pe deasupra, după dorință, cu fulgi de migdale rumenite.
12. Se servește cu biscuiți „Ameretti” la un vin spumant sec.
Sfaturi utile:
Nu cumpărați frișcă de 10%, căci nu se va bate. Frișca proaspătă trebuie să fie de minimum 30%.
Dacă nu găsiți frișcă, puteți folosi smântână de 30%, deși smântâna se bate mai greu. Fiind un produs fermentat, smântâna are și un miros specific.













































































