Rețeta Tamarei Șchiopu // Colțunași cu dovleac și frunze de salvie


Se face un aluat obișnuit pentru colțunași, cu ouă și făină albă. Se taie în formele dorite: medalioane sau pătrate.
Pentru umplutură (4 persoane)
Mod de preparare
1.Se încălzește cuptorul până la 200 de grade C.
2.Se presară dovleacul cu salvia mărunțită, sare, piper, se stropește cu două linguri de ulei și se coace la cuptor timp de 30 de minute sau până dovleacul e moale și copt.
3.Între timp, se face aluatul pentru colțunași.
4.Se strivește dovleacul copt într-o cratiță adâncă și se face un piure. Se adaugă cașcavalul ras, puțin ulei și se condimentează după gust.
5.Se pune câte o linguriță de umplutură de dovleac în fiecare colțunaș, se acoperă cu o altă felie de aluat și se lipesc marginile, folosind o periuță înmuiată în ou bătut.
6.Se dă drumul colțunașilor într-o cratiță cu apă clocotindă, puțin sărată, și se fierb timp de cinci-șase minute până sunt gata.
Se servesc cu sos Pesto (sau cu unt), cu semințe prăjite.
Pot fi serviți și împreună cu alte bucate, bunăoară, cu fripturi din carne de vânat.
Sfaturi utile
Pesto este un sos tradițional în Italia, care se prepară din frunze proaspete de busuioc, usturoi și semințe de pin, amestecate cu ulei de măsline și cașcaval Parmezan.
Poate fi preparat în condiții de casă vara, când sunt frunze de busuioc, sau poate fi procurat în supermarketuri, în secțiile de produse italiene sau de sosuri de bucătărie.















































































