REȚETĂ // Supă cu orez, sparanghel şi parmezan


O supă proaspătă şi răcoritoare, tipică bucătăriilor din Italia, perfect binevenită după mesele copioase de sărbătoare.
Ingrediente:
1 litru de supă de pui
1 lingură de unt
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă tocată fin
1 cartof feliat subţire
75 g orez cu bob mediu
150 g sparanghel
parmezan
Mod de preparare:
Încălzeşte untul şi uleiul de măsline într-o oală mai mare, la foc mediu, adaugă ceapa şi cartoful şi sotează-le maximum 10 minute.
Toarnă un litru de supă de pui fierbinte şi lasă să dea într-un clocot, apoi adaugă orezul şi fierbe la foc mic, în jur de 12 minute.
Adaugă sare şi piper, după gust, sparanghelul tăiat bucăţi mai mici şi mai lasă pe foc 2-3 minute.
Serveşte cu parmezan ras pe deasupra!
Poftă bună!
Sursa: gustarte.ro













































































