Rețetă // Salată de vinete
Este sezonul vinetelor, așadar te îndemnăm să le adaugi cât mai des în meniul zilnic. Cu această rețetă, în doar 2 ore vei găti o salată de vinete delicioasă, pentru 4-6 persoane, dacă respecți ingredientele și modul de preparare de mai jos.
Iată de ce ai nevoie:
4 – 6 vinete mijlocii,
¼ lămâie,
sare,
1 pahar de ulei,
2 roșii bine coapte,
2 linguri de lapte praf.
Mod de preparare
Se coc vinetele pe tablă specială, pusă direct pe flacăra mare. Când coaja legumei se arde și leguma s-a înmuiat se dau vinetele deoparte (pe un fund de lemn sau într-un vas emaliat), se lasă câteva minute să se scurgă și se curăță cu mâna umezită în apă rece. Se desface fiecare legumă fâșii, se așază toate pe un fund de lemn să se scurgă timp de 1 oră. Se înlătură semințele, se toacă mărunt cu un cuțit de lemn, se pun în castron. Se sărează, se freacă (folosind o lingură de lemn) cu uleiul pus câte puțin. Se stoarce zeama de lămâie peste vinete sau se împrăștie laptele praf proaspăt cernut, se amestecă energic și se netezește salata. Se decorează cu roșii felii, se pune salata la rece pentru 30 de minute, apoi se servește pe felii de pâine proaspătă, lângă felii de roșii și ardei – cruzi sau copți.
Sursa: clickpentrufemei.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”