REȚETĂ// Quiche cu piept de pui și broccoli
Quiche-urile sunt din ce în ce mai prezente și pe mesele românilor, fiind consumate fie ca și gustare, fie la o masă principală, motiv pentru care îți propunem și noi o rețetă super delicioasă și ușor de preparat.
În bucătăria franceză, quiche este un fel de mâncare copt la cuptor, care se bazează pe o cremă făcută din ouă și lapte sau smântână pusă pe un blat de patiserie subțire.
De obicei, aluatul pentru blat este copt înainte de a fi puse celelalte ingrediente și băgate pentru o a doua oară la cuptor. Umplutura rămâne la alegerea ta. Noi îți propunem o rețetă cu pui și broccoli.
Ingrediente:
100 g unt;
6 ouă;
200 g faina;
praf de copt;
ulei;
200 g piept de pui;
150 g broccoli;
80 g praz;
cașcaval Gauda 100 g;
smântână 250 g;
Sare;
piper;
80 g roșii cherry;
100 g germeni de ceapă.
Mod de preparare:
Pentru aluat: untul la temperatura camerei se amestecă cu faina și ouăle, se adaugă puțină sare și praf de copt, apoi aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute. Broccoli se spală, se taie în inflorescențe și se branșează în apă cu sare, după care se sotează cu unt.
Pieptul de pui se taie julien și se sotează cu praz și unt. Aluatul se scoate din frigider și se întinde cu ajutorul sucitorului într-o foaie cu grosimea se 0,7-0,8 cm. Se aranjează în tava pentru tarte astfel încât aluatul să ajungă de 2-3 cm pe margine. Se aranjează pe aluat broccoli și pieptul de pui pregătit în prealabil.
Ouăle se bat cu smântâna și cu cașcavalul ras, se sărează, se piperează și se toarnă uniform peste tartă. Se coace în cuptor la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de min.
Sursa: clickpentrufemei.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”