REȚETĂ // Pâine țărănească făcută în casă. Gust AUTENTIC românesc
Te-ai săturat de pâinea din comerț care nu are gust bun și nici nu îți ține de foame?
Pâinea țărănească făcută în casă e cel mai bun lucru pe care îl poți mânca. În primul rând, e făcută de tine și știi toată ingredientele pe care le folosești. Este o rețetă pe care gospodinele care iubesc bucătăria tradițională o fac.
Îți vom prezenta o rețetă ușoară de pâine țărănească făcută în casă. Este o pâine cu care îi vei încânta pe invitații tăi la masă. Vor fi fascinați de gustul de pâine autentică românească pe care o poți servi cu orice produs.
Această pâine nu necesită frământare. Este gata în trei ore și se coace ușor. O poți pune la cuptor într-un vas ceramic termorezistent. La final, vei avea o pâine aurie și crocantă, gata imediat!
Ingrediente:
2 căni de apa călduță (nu fiartă)
– 2 lingurițe de sare
– 4 căni de făină (485 grame sau mai puțin; făină de graham și normală)
– 2 lingurițe de drojdie uscată
– 2-3 lingurițe de zahăr
– 2 linguri de unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
– dizolvă drojdia în puțin zahăr, într-un pahar cu apa și stropește drojdia în apa îndulcită. Nu amesteca drojdia, laș-o doar să se înmoaie 10 minute.
– într-un alt vas amestecă făina cu sarea. Când drojdia devine spumoasă, adaugă făină peste și amestecă bine. Acoperă vasul cu un prosop și ține-l la căldură.
– lasă-l să crească aproximativ o oră. Poți accelera procesul băgând coca în cuptorul preîncălzit la 176 de grade Celsius timp de un minut.
– preîncălzește cuptorul la 218 de grade C și pune puțin unt la topit. Unge cu el două castroane. Frământă puțin coca și întoarce-o bine pe toate părțile.
– folosește două furculițe pentru a tăia aluatul. Transfera-l în castroanele pregătite. Coca este moale așa că ai grijă să nu se prelingă peste margini.
– ține aluatul la crescut timp de 20-30 de minute la temperatură camerei.
– așază castroanele cu pâinea în cuptor pe grătare separate. Ține pâinea la copt 15 minute la 190 de grade C. Dacă nu se rumenește îndeajuns, mai coace-o cinci minute. Ungerea vaselor cu unt va facilita scoaterea pâinii după coacere.
– ține pâinea la răcit 10 minute, apoi tăi-o și servește-o caldă.
Sursa: secretele.com
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”
VIDEO // În mai multe raioane din nordul R. Moldova ninge și astăzi: Camioanele circulă cu dificultate pe un drum din Râșcani