REȚETĂ // Murtabak: clătită indiana umplută
Murtabak este un preparat specific ţărilor orientale, mai ales Indiei şi Indoneziei.
Murtabak înseamnă, de fapt, „împăturit”, ceea ce şi este: o clătită umplută cu carne şi împăturită bine. Este uşor de preparat, poate fi mâncată cu mâna, şi are o savoare deosebită.
Ingrediente pentru murtabak:
Pentru aluat:
500 g de făină
1 lingură de unt moale
300 ml de apă
1 linguriţă de sare
Pentru umplutură:
300 g de carne tocată (pui, curcan, vită)
3 cepe
2 căţei de usturoi
½ de rădăcina de ghimbir
½ de linguriţă de piper
4 ouă
sare - după gust
4 linguri de ulei de unt
Cum prepari murtabak:
Pentru a prepara aluatul, amestecă untul cu făina şi apa într-un vas mare, adaugă sarea şi continuă să amesteci până ce se formează o bilă de aluat.
Separă bila în patru biluţe mai mici, acoperă-le şi lasă-le să se odihnească pentru două ore. Între timp pregăteşte umplutura.
Toacă mărunt ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte carnea de pui, ceapa şi condimentele, amestecând uşor.
Când este gata, îndepărtează de pe foc tigaia şi lasă să se răcească. Din cele patru mingi de aluat, întinde patru aluaturi mari şi rotunde.
Pune în mijlocul fiecăreia o parte din amestecul de carne. Adaugă două linguri de ouă bătute. Apoi împătureşte amestecul, luând câte o parte din fiecare colţ al aluatului şi acoperind mijlocul. Apoi, într-o tigaie unsă cu puţin unt pune „clătita” umplută la prăjit, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!
Sursa: qbebe.ro
Trimiterile poștale și mărfurile expediate din Ucraina, verificate mai minuțios în R. Moldova, după bomba depistată la aeroport într-o mașinuță
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați