Rețetă INEDITĂ // Cum se prepară dulceața din ARDEI iuți, folosită mai ales la friptură
Nu doar ciorbele au un gust mai bun când sunt servite cu un ardei iute, ci şi friptura, mai ales dacă ardeii sunt transformaţi în gem, ce poate înlocui cu succes sosurile mai grase.
Gemul de ardei iuţi poate fi folosit, de asemenea, ca adaos la tocăniţe sau la o mâncare cu varză, pentru un plus de savoare.
Pentru preparare, este nevoie de un kilogram de ardei iuţi, ce se taie pe lungime, se curăţă de seminţe, iar apoi se toacă mărunt. Puteţi adăuga şi ardei gras, dacă doriţi să mai temperaţi iuţeala gemului.
Într-o cratiţă, se pun la fiert o jumătate de litru de oţet şi o jumătate de kilogram de zahăr, care se amestecă până când acesta s-a topit.
Se adaugă ardeii iuţi tocaţi şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, până când „dulceaţa” capătă consistenţa dorită.
Gemul se toarnă fierbinte în borcane, care se sigilează şi se lasă apoi la răcit, acoperite cu prosoape. Preparatul se păstrează în cămară, pentru a avea un termen de valabilitate cât mai îndelungat.
Sursa: voceatransilvaniei.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md